Mooie kapsels voor een kleine meid

Mooie kapsels voor een kleine meid.

Mijn dochter Jolijn is geboren met een flinke bos donker haar. Onwijs schattig.  Deze donkere haartjes zijn steeds lichter geworden tot ze de bruin blonde  kleur kregen die ze nu draagt. Ze is gezegend met mooi en gezond haar, en het wordt zo af en toe geknipt bij de kapper. Dus we kunnen er al behoorlijk wat mee.

Ik vind het leuk om op internet ideeën op te doen over mogelijke kapsels voor peuter meisje.  Ik vind het ook leuk om er wat mee te doen. En Jolijn begint dit ook steeds leuker te vinden.  Dus deel ik graag een aantal ideetjes met jullie!

Twee vlechtjes: Doordat het haar van mijn dochter erg glad is heeft ze veel van die losse plukjes aan de voorkant. Door twee vlechtjes te maken is dit een stuk minder. Het mooiste vind ik de twee invechten. Dat is wel even stilzitten voor de kleine meid. Eerst maak ik een scheiding en verdeel het haar in tweeën, maak als het ware twee staartjes. Vervolgens maak ik de vlecht of invlecht aan ieder kant.

Twee staartjes: Aan iedere kant van het hoofd één. Dat staat een klein meisje gewoon heel erg lief. Een leuk speldje erbij om de kleine plukjes haar die in het gezicht vallen uit de weg te ruimen… en klaar is mama.

Een paardenstaart: Dat is  nog makkelijker. Als de haartjes lang genoeg zijn om ze achterop het hoofd allemaal bij elkaar te binden kun je een paardenstaartje maken. Een leuk elastiekje of een clipje maakt het geheel af. Jolijn wil het liefst een paardenstaart in als ze mag kiezen.

Een vlecht. Een mooi ingevlochten vlecht vind ik altijd leuk. Het is lief, schattig en mooi. Zelf heb ik hier de handigheid in, maar ik kan me zo voorstellen dat je hier wat oefening voor nodig hebt. Het haar van je dochter moet wel lang genoeg zijn voor een invlecht. Een gewone vlecht staat ook leuk, maar dan heeft het ook lengte nodig. Soms maak de vlecht ook wat schuin. Net weer even wat anders.

Combinatie van vlecht met een staart:  Een vlechtje wat uitkomt in een staart. Hier maakte ik aan één kant van het hoofd één vlechtje en dat komt uit in een staartje. Variaties hierop zijn invlechten in plaats van een gewoon vlechtje, en dat in het staartje uit laten komen. Of aan twee kanten (in ieder staartje dus) een vlechtje. Ik vind dit echt heel lief en mooi staan bij mijn dochter. Het handige hiervan  is dat je geen clipjes nodig hebt, alleen  elastiekjes.

Een Knotje: Dit vind ik niet echt een kapsel voor een kleine meid. Maar zo af en toe is het wel handig. Bijvoorbeeld met warm weer. Even alle warme haren lekker omhoog gebonden en uit de nek. Ik pak alle haren en kam het als een hoge staart boven op haar hoofdje en draai het tot een knotje en zet het vast met een stevig bandje.

Klein zijstaartje of vlechtje: Dit vind ik altijd erg mooi en netjes staan. Heel handig is het niet. Want er hangen nog heel wat haar los. Ik maak een zijscheiding en bind de haartjes bij elkaar. Mooi vind ik het dan met een leuk strikje erbij.

 

Heeft jouw kindje ook zoveel haar? En wat doe jij om de haartjes van je kindje te verzorgen? Gebruik je hier verder nog speciale speldjes voor? Ben jij goed met vlechten en dat soort dingen? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen en tips!

Instagram
Pinterest
Pinterest
Mail
Tagged , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge