Hoe ervaar ik het bloggen na 9 maanden?

Hoe ervaar ik het bloggen na 9 maanden?

Jaaah ik heb alweer 9 maanden mijn eigen hoekje op internet! Een hele periode met veel gebeurtenissen en blogartikelen verder. En ik ben er echt wel trots op hoe het gaat. Ik beleef veel plezier aan het bloggen en heb daarin een nieuwe hobby ondertussen wel gevonden. Meestal heb ik er zin in om aan mijn blog te werken, maar ook niet altijd. En dat zal ik je uitleggen hieronder.Start Lisetteloves:

In mijn zwangerschapsverlof besloot ik een gedachte waar te maken en te gaan uitvoeren. Dat was mijn eigen blog en hoekje op internet. Ik las altijd al graag andere blogs. En had ondertussen al wel in mijn hoofd hoe ik dit voor me zag. Maarja ik had totaal geen kennis van hoe je dat op zou kunnen zetten. Dus vroeg ik mijn lief Johan om mij op weg te helpen. Ook voor hem was dit niet gemakkelijk. Het begin deel oké, maar de rest heb ik allemaal zelf uitgezocht.

Dit heeft me heel wat Youtube avondjes gekost. Maar langzaam aan kwam ik steeds verder. Ook heb ik collega bloggers soms om advies gemaild. Voor degene die dit lezen weten wel wie ik bedoel, echt nog super bedankt. Echt super fijn dat we elkaar kunnen helpen en daar open voor staan.

 

Een klein dipje:

In het begin had ik de tijd en energie om meerdere artikelen per week te plaatsen. Later toen Lucas werd geboren werd dit erg lastig. Ik had wat vooruit kunnen werken, dus dat was fijn. Op een gegeven moment kreeg ik een aantal weekjes na zijn geboorte weer veel zin om artikelen te gaan schrijven. Maar dat ging niet zo heel gemakkelijk. Weinig tijd en veel bezig met mijn draai vinden stond toen op de voorgrond.

Toen dacht ik er aan om mee te gaan stoppen. want hoe moest dat nu gaan, als ik straks ook nog 3 dagen per week moet gaan werken? Ik heb het bloggen toen even naast mij neergelegd en mij op mijn gezin gericht. Het grappige hieraan is, dat jullie als bezoekers dit vast niet door hebben gehad. Maar ik moest me er toen best toe zetten om twee artikelen per week te kunnen behouden.

 

Alles combineren:

Eenmaal aan het werk, vond ik het juist leuk om naast mijn verpleegkundige beroep er totaal iets anders naast te doen. Het vraagt alleen wel planning om er de tijd en rust voor het bloggen te vinden. Twee kindjes, werk (soms ook de avonden/weekenden), en alles wat er nog omheen bij een gezin komt kijken. En nu wil ik ook nog ergens gaan sporten hihi.

Wat helpt voor mij is om een vaste blogavond te hebben. Dat is voor mij i.p. de dinsdagavond. En anders pak ik de maandag of woensdag avond. Daarnaast nog twee uurtjes in het weekend. Zo blijft het leuk en geen moeten. Het is tenslotte een hobby.

 

Positiviteit:

Ik krijg ook positieve energie van jullie! Ik vind de reacties leuk om te lezen. En de bezoekersaantallen zie ik nog stijgen. Vooral na dit artikel: 7 x Speelhoek Trofast is er een flink stijgende lijn in gekomen. Ik weet dat het daar niet om gaat. Maar dat motiveert mij wel om verder te gaan met mijn hobby.

Zo zijn dit bijvoorbeeld de artikelen die het meest zijn gelezen:

En nu, nu wil ik gewoon lekker verder gaan met bloggen. Ik geef mezelf een jaar de tijd. Dus dat komt er zo langzamerhand aan. Ik vind het leuk om tips, ervaringen, reviews, recepten en van alles met jullie te delen.

Mijn doel is nu wel de komende maanden om Lisetteloves naar een hoger niveau te tillen. Hoe ik dat aan moet gaan pakken vind ik lastig. In ieder geval ga ik dat proberen door mijn blog meer te gaan promoten.

Al met al is dit nog een aardig lang artikel geworden…

 

Hoe ervaar jij mijn blog en heb je nog tips om het naar een hoger niveau te tillen?

Instagram
Pinterest
Pinterest
Mail
Tagged , ,

6 gedachten over “Hoe ervaar ik het bloggen na 9 maanden?

 1. Leuk artikel! We Bloggen volgens mij even lang🤗. Ik vind het ook een heerlijk tijdverdrijf. Lekker alles van je afschrijven. Ik hoop nog heel veel meer van je te mogen lezen!
  Sylvia – alovelyadventure onlangs geplaatst…About last week..#37My Profile

 2. Ik vind jou gewoon erg leuk om te lezen. ik heb geen tips, ben al wel langer bezig maar heb er te weinig tijd voor om het echt te laten groeien. Ik blijf dus gewoon lekker dicht bij mijzelf en het komt zoals het komt. Dat werkt bij mij heel goed. Ik heb inmiddels een groep trouwe lezers en dat vind ik erg belangrijk (en fijn 🙂 )
  Roelina onlangs geplaatst…Mijn cyclus na de zwangerschap, wat een klerezooiMy Profile

 3. Wat leuk dat je alweer 9 maanden blogt! Ik blog nu anderhalf jaar ongeveer en ik herken de struggles in het begin. Ik had dan geen zwangerschap maar wel net een nieuwe baan en werd ziek. Het is altijd lastig om in het begin een goed ritme te vinden. Maar als je plezier erin houdt, komt dat wel goed. Op naar de volgende 9 maanden!

 4. Wat een leuk artikel! Ik ben je blog vandaag pas tegengekomen, maar ik ga zo snel wat meer artikelen lezen 🙂

 5. Wat een mooie mijlpaal! En wat fijn dat je zoveel positieve energie krijgt van het bloggen en van de reacties. Ik kan me voorstellen dat het na de geboorte van jullie zoon wel even inkomen was met bloggen. Er gaat toch veel tijd zitten in een gezin en al helemaal met een pasgeboren baby. Fijn dat je nu weer de blogsmaak te pakken hebt 🙂 Ik vind het maar wat knap hoe je alles weet te combineren. Hopelijk blijf je nog lang met veel plezier bloggen!
  Romy onlangs geplaatst…Je gedachten verzetten? Dit zijn 12 simpele tips!My Profile

 6. Ik ben iets na jou gaan bloggen en ervaar het ook echt als een super fijne hobby. En ik herken ook jouw verhaal dat het soms een beetje zoeken is hoe het allemaal in te vullen en te plannen. Ik heb geen tips, wel merk ik dat wanneer ik een paar dagen wat meer promotie op sociale media doe, dat dat effect heeft. Maar ik vind dat ook nog lastig hoor. Veel succes in ieder geval! Je hebt een erg mooi Blog opgebouwd!
  Maaike onlangs geplaatst…7 x quotes | Mooie, grappige en inspirerende quotes die je aanmoedigen altijd jezelf te zijn!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge