Mijn gerechten voor op de camping

Mijn gerechten voor op de camping.

Aangezien het momenteel nog zomervakantie is  betekent dat veel mensen erop uitgaan. En waarschijnlijk zijn de meeste van jullie al op vakantie geweest. Want ohoh wat vliegt die zomerperiode altijd voorbij.  Een grote groep zal kiezen om zich heerlijk te laten verwennen in een resort,  maar er zijn er ook die de rust zoeken op een camping. En op de camping ben je wel wat beperkt met het maken van je maaltijden. Zelf wil ik er altijd wel proberen de variatie erin te houden. En ik neem een aantal ingrediënten van huis mee. Vooral als we verder weg gaan zorg ik ervoor dat ik voor 4 dagen kan koken.

Ik deel graag met jullie een aantal van mijn campinggerechten en misschien geeft het voor jullie wat inspiratie.

Laat ik eerst beginnen met de meeste simpele en eenvoudige gerechten die ik maak:

 • Pannenkoeken
 • Aardappelpuree met een potje groenten ( en vlees)
 • Kant en klare soep met brood/stokbrood en smeerseltjes
 • Wentelteefjes
 • Rijst met ragout en salade
 • Gebakken aardappelen en een potje groenten (en vlees)
 • Boerenomelet met een salade

De gerechten met iets meer werk:

 • Rommelpotje:
  • Wortelen met doperwten uit blik.
  • Shoarmavlees of gehakt.
  • Ui
  • Paprika
  • Champignons
  • Knoflook
  • Sambal
  • 3 eetlepels ketjap manis.

  Het vlees klaarmaken in een grote hapjespan. Voeg op een gegeven moment de ui in stukjes erbij met de stukjes knoflook. En daarna de paprika. In een andere koekenpan bak je de champignons op hoog vuur. En voeg ze daarna bij het vlees. Doe er nu ook de doperwten/wortelen erbij en de ketjap en warm dit alles goed op. Eet dit met rijst of gebakken aardappelen en een salade.

 • Kerriemacaroni:
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 vleesbouillonblokje
  • 1,5 eetlepel kerrie
  • 4 uien grof gesnipperd
  • 400 gram elleboogjesmacaroni

  Bak het gehakt in een flinke pan rul. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg de kerrie toe. Schuif het gehaktmengsel naar één kant, voeg de uien toe en bak ze even mee tot ze glazig zijn. Kook intussen de macaroni met zout beetgaar. Meng alles daarna door elkaar.

 • Broodje Saté:
  • 1 bak satésaus
  • 1 el zonnebloemolie
  • kipfilet in stukjes
  • witte broodjes
  • ijsbergsla
  • rode paprika
  • taugé
  • eventueel bosui
   Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een koekenpan de olie. Bak de kipfilet bruin en gaar. Snijd de broodjes open en beleg ze met de ijsbergsla en de paprika. Leg op elk broodje de stukjes kipfilet. Schep er de satésaus op en bestrooi met taugé. Leg de satébroodjes op borden. Bestrooi eventueel met de fijngesneden bosui.
 • Gebakken aardappelen met eieren en spek:
  • Voorgekookte aardappeltjes
  • Gerookte spekblokjes
  • 1 grote ui
  • Eieren
  • Geraspte kaas
  • Klontje boter
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • Bak op laag vuur de spekjes uit in een droge koekenpan. Pel en snijd de ui in halve ringen. Voeg de ui toe aan de spekjes als deze net licht beginnen te kleuren en bak ze even mee tot ze zacht zijn. Schep de spekjes en de ui op een bord. Bak de aardappeltjes en voeg er wat zout en peper bij. Voeg er dan de spekjes en ui weer bij met een klontje boter. Schuif de aardappeltjes opzij en breek de eieren erin en zet het vuur laag.. Bestrooi met de geraspte kaas en laat de eieren langzaam stollen. Lekker met een salade.

Voor volgend jaar willen we wel een klein Weber bbq-tje aanschaffen. Dan kan je ook net weer even wat meer en zo gezellig!

 

Wat eet jij altijd het liefst op de camping?

Instagram
Pinterest
Pinterest
Mail
Tagged , , , , , , ,

10 gedachten over “Mijn gerechten voor op de camping

 1. Rijst met ragout, is dat een lekkere combinatie? Wij eten wel eens rijst, en we eten wel eens ragout. Maar nooit gecombineerd! Welke ragout gebruik je daar dan voor? Wij eten vaak agv op vakantie (aardappels, groente en vlees). Maar ook spaghetti of salades. En natuurlijk ook lekker patatjes 🙂
  Maaike onlangs geplaatst…Oh nee, school begint weer!My Profile

  1. De combinatie klinkt en lijkt wat vreemd, maar het is best lekker. We gebruiken dan de ragout van Unox uit een blik. Ik doe er dan altijd nog een kleine salade bij. Mijn dochter maak je bijna niet blijer met AVG. Dus de laatste vakantie kwam dit ook op de campingtafel.

 2. Wat een handige blog. Ik kampeer nooit, maar ik zou weleens een tocht door zweden willen maken langs kampeerhutten. Dan zijn deze recepten heel handig.

  1. Gaaf een tocht door Zweden! In de hutten kan ik me zo voorstellen dat makkelijke gerechten dan ook erg fijn zijn.

 3. Wij zijn gek op pastagerechten, lekker makkelijk ook 🙂 We hadden dit jaar een grill-rek gekocht zodat m’n vriend vlees kon roosteren boven het kampvuur. Ik hield het bij geroosterde groenten en een stokbroodje, haha
  Marloes onlangs geplaatst…Roadtrip Baltische staten – week 2My Profile

  1. Pastagerechten zijn inderdaad erg gemakkelijk voor op de camping. Koud vind ik dat met warm weer ook heerlijk. Leuk dat je vriend een rooster heeft gekocht. Heerlijk en ook makkelijk!

 4. Je maakt nog best veel :-). Ik zou het super lastig vinden om op een camping te kopen!
  Els onlangs geplaatst…Fotografie: Makkelijk je eigen fotostudio voor thuis makenMy Profile

  1. Het scheelt misschien ook wel dat ik het leuk vind om te koken op de camping. Niet te moeilijk. En elk jaar probeer ik ook wel iets nieuws te maken.

 5. Lekker! Wij hebben een kleine Cadac voor op de camping met verschillende platen, ook heel handig!
  Mirjam onlangs geplaatst…Bloggersdag | Bloghop met maar liefst 65 winactiesMy Profile

  1. Wat leuk en ideaal om lekkere dingen mee te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge