Spelen En Knutselen Met Speelmaïs

Spelen en knutselen met Speelmaïs

Op regenachtige dagen vind ik het leuk om dan binnen iets te ondernemen. Ik vind het dan vaak gezellig om met Jolijn iets te gaan knutselen. En zo heb ik echt iets leuks gedaan met haar. Ze had voor verjaardag een grote emmer speelmaïs gehad. En die pakte ik nu  eens uit de kast. We gingen er mee aan de slag. En het was echt een hele leuke activiteit voor binnen. Het is eigenlijk knutselen maar dan zonder geklieder. Ze gebruikte haar fantasie en het was daarna gemakkelijk weer op te ruimen.

Voor speelmaïs heb je geen lijm nodig. De vlokken zijn gemakkelijk aan elkaar te plakken door middel van water.  Je legt een vochtig doekje of washandje neer waarop ze de speelmaïs op kunnen deppen. Bij onze emmer zat al een doekje. Als je de vlokken  dan vochtig gemaakt hebt plakt deze. Je kunt de vlokken op papier plakken of aan elkaar vast maken. Het maïs weegt vrijwel niets en plakt heel gemakkelijk vast. Verder kunnen de vlokken worden geknipt, gekneden, gesneden en vervormd worden.  Het bevorderd de motorische vaardigheden en de creativiteit. Het is natuurlijk en biologisch afbreekbaar.

 

De maïs kun je niet hergebruiken zoals klei, je maakt een blijvend knutselwerkje.

Je hebt speelmaïs in verschillende kleuren.  Je hebt dus heel veel kleuren om wat geweldig moois te maken. Ze verkopen het in de speelgoed- en knutselwinkels en in verschillende grootte van verpakking. Ik heb ook even gezocht naar de prijs van speelmaïs. Er zijn op internet bij verschillende shops speelmais te koop, maar ze hebben het bijvoorbeeld ook soms bij Kruitvat. De prijzen verschillen best wel per winkel. Voor een bak met 500 vlokken betaal je 9,99 euro.  Ik denk dat je met 500 vlokken wel even vooruit kunt. En dat je kind hiermee een hoop  kunstwerkjes kan maken.

Officieel wordt speelmaïs aanbevolen voor kinderen van 3 jaar en ouder. Maar onder begeleiding kan een dreumes er zeker ook wel al heel iets leuks mee maken. Ook kleinere kinderen kunnen dus knutselen met speelmaïs. In de mond stoppen is natuurlijk niet echt lekker, maar (schijnt) ook niet schadelijk te zijn.

Zo hebben we samen een krokodil gemaakt en een boom. Dit was prima te doen. Jolijn vond het ook leuk om ze in kleine stukjes te knippen en te kneden. Omdat ze gek is op kleien viel dit dus ook erg goed bij haar in de smaak. Oudere kinderen kunnen wat ingewikkeldere creaties maken van speel maïs. Er zijn ook voorbeeld boekjes verkrijgbaar, zo kan je kind iets moois namaken.

Maar op internet zijn ook leuke voorbeelden te vinden. (Tip)

Ik vind speelmaïs echt een leuk product en het plakt ook goed. Het is weer eens iets anders en niet moeilijk. Op een regenachtige dag kan je kind zich hier vast goed mee vermaken. Mijn dochter was erg enthousiast en vond het  erg leuk om hiermee te knutselen!

Hebben jullie ook speelmaïs in huis? Wat maken jullie er zoal mee?

 

 

Instagram
Pinterest
Pinterest
Mail
Tagged , , , ,

5 gedachten over “Spelen En Knutselen Met Speelmaïs

 1. Mijn oudste van 6 vindt dit altijd heel leuk om te doen. De jongste van 2,5 vindt het vooral leuk om de maïs op te eten. Maar er zijn al behoorlijk wat leuke knutsels mee gemaakt.
  Annika onlangs geplaatst…Wet ’n Wild Mega Cushion Color Corrector PeachMy Profile

 2. Wat grappig, speelmaïs! Zo te zien kun je er leuke dingen mee maken!
  TypischKim onlangs geplaatst…Tag: 15 dingen die niemand je vraagtMy Profile

 3. Ik ken dit niet persoonlijk, maar ik vind het leuk spul als ik het zo zie. En lekker makkelijk dat het al gaat plakken met water!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Netflix series: nieuw genre over getrouwde 30 en 40 somethingsMy Profile

 4. Ik zie het vaak voorbij komen, maar heb het nog nooit gebruikt. ik wist eigenlijk niet dat je er zoveel leuks mee kon maken.
  Roelina onlangs geplaatst…Gehoorbescherming voor kinderen, hoe belangrijk is dat?My Profile

 5. Wij hebben nog nooit met speelmais geknutseld… Ik heb het wel eens zien staan maar wist nooit zo goed wat je er nou mee kon. Nu ik dit heb gelezen denk ik dat we het binnenkort toch maar eens gaan uitproberen… (vooral dat makkelijk opruimen ook… YEAH!)
  Daisy onlangs geplaatst…Een kijkdoos!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge