Mijn Liefde Voor Kamperen #Deel 1

Mijn Liefde Voor Kamperen #Deel 1

Ik heb als kind altijd gekampeerd. Bijna iedere zomervakantie gingen we met de vouwwagen naar een camping in Nederland, Frankrijk, Duitsland of België.  Ik vond het geweldig om te ravotten op het gras, bij kleine beekjes en bossen. De vrijheid om zelf de camping over te gaan en te ontdekken. Tot laat op de avond spelen, vies worden, altijd buiten zijn en zwemmen. Maar ook de wandelingen in het bos, de leuke bezienswaardigheden en kleine steden vond ik geweldig. Zo bijzonder en knus als het dan ’s nachts begon te regenen. ’s Morgens zelf broodjes halen bij een campingwinkeltje, lekker lopen door het vochtige gras. En dan natuurlijk proberen te bestellen in een andere taal, of met handen en voeten werk. Dat had wel iets magisch. Zou hier misschien mijn liefde voor reizen en kamperen al zijn ontstaan?

Na verschillende zon- en feestvakanties te hebben gehad. Ben ik weer gaan kamperen toen ik Johan heb ontmoet. Hij had zelfs een eigen camperbus. Te gek! Maar de camper was nog niet klaar om mee te gaan kamperen. Hij heeft de gehele camper afgebroken en opnieuw opgebouwd. En dat is niet overdreven. Heel het framewerk, laswerk, schuurwerk, plaatwerk, motor en noem maar op heeft hij opnieuw gemaakt of vervangen. Een enorme monniken klus van maar liefst minimaal 5 jaar!

Ik ken hem niet anders dan dat hij hiermee bezig is in zijn vrije uren op de avonden en in de weekenden. De vlag ging dan ook uit toen de camper werd gespoten, we er in konden slapen, en er mee op pad konden gaan.

We hebben toen een mooie rondrit door Frankrijk gemaakt van vier weken. Heerlijk was dat. Doelloos de verte in turen op de de bijrijders stoel. Voor mij pure ontspanning geworden. Meestal verbleven we op een camping 1 of twee nachtjes. We reden dan weer een heel stuk. Hadden we geen zin meer dan keken we wel waar we gingen overnachten. Was een camping vol dan reden we weer verder. Mooi plekjes en een gevoel van vrijheid. Ons huisje hadden we toch mee.

Nu wordt elk jaar de camper steeds een beetje meer opgeknapt. En nu we ondertussen met ons gezinnetje op pad gaan is dat wel nodig. Hoe we dit hebben aangepakt beschrijf ik in een tweede deel. Want dat is de camper, ons groene monster, wel waard!

 

Ben jij ook zo gek van kamperen? En wat zijn jou bijzondere herinneringen hier aan?

Instagram
Pinterest
Pinterest
Mail
Tagged , , ,

7 gedachten over “Mijn Liefde Voor Kamperen #Deel 1

 1. Oh wat een gave camper! Ik ben ook dol op kamperen. Wij gingen met het gezin altijd in van die trekkerstentjes! Een nachtmerrie voor velen, maar ik vond het altijd heerlijk knus. Als de kleine wat ouder is, gaan we dat snel weer doen.
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Genderspecifiek opvoeden. Ja of nee?My Profile

  1. Dat is zeker gezellig en knus. Voor kinderen is het camperen ook zo leuk. Ik vind het zelfs een dagje (niet meer!) regen gezellig. Filmpjes kijken en spelletjes doen.

 2. Ik denk dat ik kamperen een stuk leuker zou vinden als ik zo’n gave camper had! Ik ging vroeger met mijn ouders ieder jaar naar de camping, maar ik werd altijd zeeziek van het luchtbed 🙂 Geen succes dus.
  Annika onlangs geplaatst…Mijn BB’s en CC’sMy Profile

  1. Met het slapen op een luchtbedje heb ik nooit problemen gehad, vond het wel wat hebben. Het bedje in de camper is nu wel wat comfortabeler 🙂

 3. Altijd al dol op geweest. Het verre buitenland heeft me dan ook nooit echt getrokken. Hoewel ik al jaren niet meer op vakantie ga ben ik nog steeds van de roadtrips en dagjes weg in de buurt. Die liefde heb ik wel overgehouden aan het kamperen van vroeger.

  1. Ja roadtrips zijn zo leuk! Met twee kleintjes zitten die langere tochten er voorlopig (denk ik) even niet in.

 4. Wat geweldig. Ik zou zo graag zo’n ding hebben? Lijkt me heerlijk. Ik ben niet van nature een campingliefhebber. Maar in de vrije natuur met kids is gewoon super!
  Roelina onlangs geplaatst…Working Tuesday: 10x waarom moeder geen zin heeft om te werkenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge