Waar is mijn liefde voor lezen gebleven?

Waar is mijn liefde voor lezen gebleven?

Voordat mijn kinderen werden geboren was ik een echte boekenwurm. Ik kocht regelmatig nieuwe boeken. En soms waren er weken tussen dat ik een boek in de week uitlas. Heerlijk vond ik het lezen, even lekker in andere wereld!

Tijdens de zwangerschap van Jolijn las ik ook best wel veel boeken. Maar tijdens de zwangerschap van Lucas een stuk minder. Bij Jolijn las ik nog best veel boeken. Ik heb toen ook een e-reader aangeschaft. Ik heb er wat boeken opgezet. En ik kreeg van een collega ook heel wat boeken. Over mijn e-reader heb ik ook een artikel geschreven :Kobo e-reader Review. Ik heb er toen veel gelezen. En in de vakanties werden er dat al snel nog meer. Maar het lezen van boeken is niet keer zoals het eerst was voordat ik moeder ben geworden. En nu na de zwangerschap van Lucas, ik heb nog geen boek gelezen. Zoals ik me dat zo had voorgenomen en wilde gaan doen. Ik heb zelfs een wishlist gemaakt met alle boeken die ik dit jaar wil gaan lezen. Maar dat wordt als het zoal het er nu naar uit ziet helemaal niets. Boeken Wishlist 2017  beschrijft de boeken die ik dit jaar hoop en wil gaan lezen. Het lukt me niet, ik kan het momenteel niet meer. Wel raar he?!

Even helemaal lekker weggezonken in een boek is wat ik er zo fijn aan vond. Thrillers vind ik het leukste om te lezen. Een spannend verhaal, dat er voor zorgt dat je maar door wil blijven lezen. Hoe gaat het aflopen? Zo heb ik alle boeken van Esther Verhoef gelezen. Nicci French, Saskia Noort en Karin Slaugther vind ik geweldige schrijfsters. Het laatste boek wat ik heb gelezen was Judas van Astrid Holleeder.  Maar nu ligt mijn e-reader zwaar te verstoffen. Ik lees vaker een tijdschriftje of een stukje krant.

En nu is het niet zo dat ik er geen tijd voor heb. Daarover ga ik niet klagen. Want ik kan wel op Pinterest rondkijken, of bezig zijn met mijn blog. Maar als ik momenteel een boek wil gaan lezen dan verlies ik mijn concentratie al snel. Mijn gedachten dwalen af. Dan ben ik bezig wat ik nog moet doen of voorbereiden voor de volgende dag of week. De concentratie is er maar voor een korte tijd. Ik heb het wel geprobeerd. Ik wil erg graag dat ik de concentratie weer snel terug kijk, want ik mis het echt. Binnenkort gaan we op vakantie. Ik hoop dan echt dat ik er dan weer aan toe kom.

Dat ik mijn liefde voor het lezen weer mee naar huis ga nemen. Dat zou zo heerlijk zijn!

Is dit voor jullie herkenbaar? En hebben jullie misschien tips hoe ik mij hier beter op kan concentreren?

Instagram
Pinterest
Pinterest
Mail
Tagged , ,

12 gedachten over “Waar is mijn liefde voor lezen gebleven?

 1. Ik lees altijd voor het slapengaan, op andere momenten op de dag zou ik er ook niet zomaar tijd voor vrijmaken.Zijn jullie ook lid van de bibliotheek?

  1. Ik las meestal ook even voor het slapen gaan. Voor mijn dochter zijn we ook lid van de bibliotheek.

 2. Ik heb het ook! Mijn zin in lezen is zo’n beetje tijdens de zwangerschap van de tweede verdwenen. Hij is inmiddels 2,5 en ik probeer het weer een beetje op te pakken, vooral ook omdat ik graag interessante boeken wil bespreken op mijn blog.

  Het is niet meer zoals vroeger, maar ik lees in ieder geval weer. Misschien dat het iets hormonaals is of zo.
  Annika onlangs geplaatst…Vrijdag Maskerdag: Schaebens Dode Zee MaskerMy Profile

  1. Zo te lezen komt het dus gelukkig wel weer terug. Het bespreken van boeken zou ik dan ook weer kunnen oppakken. Welke boeken wil je gaan bespreken?

   1. Ik ben nogal van de films, series, sci-fi en comics. Ik ben bezig in het boek van Felicia Day, zij is echt wereldberoemd in de wereld van de nerds. Haar boek zou ik graag willen bespreken en meer van dat soort boeken. Ik kan me heel slecht concentreren op fictie momenteel, dus ik blijf even bij non-fictie.
    Annika onlangs geplaatst…Welkom op het vernieuwde Mrs. Marvelous!My Profile

 3. Ik herken het wel een beetje. Ik maak ook bijna nooit tijd vrij om te lezen, terwijl ik het wel heerlijk vind om te doen. Voor deze zomer heb ik een lijstje met boeken die ik écht wil gaan lezen. Dat helpt hopelijk een beetje. Ik hoop dat jij ook met frisse leeszin weer terugkomt van je vakantie!
  Romy onlangs geplaatst…Shoplog | Mijn tweedehands aankopen bij de IJ-hallenMy Profile

  1. Dank je, ik hoop het ook Romy 🙂

 4. Zo herkenbaar! Langzaam aan ben ik ook weer begonnen met lezen en als ik dan eenmaal goed in het verhaal zit lukt het ook weer goed ;-). Maar ja, boeken gaan uit… en voor ik weer aan een nieuwe begin duurt dat wel even.
  Els onlangs geplaatst…Zelf kaartjes maken #15: Action Hobbykaart magazineMy Profile

 5. Herkenbaar! Soms lukt het mij voor het slapen gaan een paar pagina’s te lezen. Maar ik ben dan ook wel snel moe. Dus de boeken gaan daardoor niet hard genoeg 😉
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Mamachallenge 2017 | Zomerse OOTDMy Profile

 6. Ik lees ook nauwelijks meer. Was ook groot fan van Karin Slaughter. Maar ik kom er niet aan toe, zelfs voor een tijdschrift kan ik geen tijd vrijmaken. Ik hoop echter, net als jouw, dat dat ooit weer komt. De enige tip die ik heb is: heb geduld… our time will come.
  roelina onlangs geplaatst…Mama Challenge 2017, you can count me in!My Profile

 7. Ik vind het ook heel lastig om me te focussen met lezen. Dit lukt alleen echt als ik alleen ben en de kinderen dus niet om me heen heb. In mijn hoofd speelt er dan van alles af wat ik zogenaamd nog moet doen 🙄
  Essma onlangs geplaatst…Efteling & B-Day Diary XLMy Profile

 8. Herkenbaar dit! Voordat ik fulltime werkte ( + studie) las ik enorm veel. Ondanks dat ik het tegenwoordig druk heb met mijn werk en studie heb ik nog wel tijd om te bloggen, rond te surfen op internet en tv te kijken. Ik probeer dan ook het lezen weer op te pakken, maar echt volledig opgaan in een verhaal lukt me op dit moment niet meer zo als vroeger helaas. Op vakanties ben ik dan altijd wel weer verslaafd aan boeken, maar eenmaal weer thuis is dat zo weer weggetrokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge