Waarom ik koos voor de Tefal Actifry


Waarom ik koos voor de Tefal Actifry

Hij stond al een hele tijd op mijn wishlist, maar ik vond hem steeds aan de prijzige kant om ‘zomaar’ aan te schaffen. Toen ik voor mijn verjaardag wat geld had gekregen besloot ik daarvan de Actifry te gaan kopen. Aangezien wij nog geen frituurpan hadden, besloot ik maar een beetje op de gezondere toer te gaan.  Ik ging eigenlijk in eerste instantie voor de Airfryer. Maar eenmaal in de winkel, en na wat advies van de verkoper, ging ik met een Actifry van Tefal naar buiten. Dat ben ik dan weer… Ik ging voor de Actifry omdat de verkoper vertelde dat er minder mensen met dit apparaat terug kwamen naar de winkel omdat er iets stuk was gegaan. En omdat je er voor 8 personen patat in kan doen en niet tussendoor hoeft te schudden. Dat leek mij wel gemakkelijk.

Nu hoop ik natuurlijk dat ik de juiste keuze heb gemaakt, want je leest verschillende ervaringen op internet. Ik had er geen ervaring mee, dus we gaan het de komende tijd beleven.

Tot nu toe ben ik er erg tevreden over. Het is wel een omschakeling. Ik vind dat je het niet moet vergelijken met een frituur. Het smaakt echt wel anders, maar niet minder lekker. Wil je gewoon ouderwets frituren met vet en zoek je een goedkope oplossing? Dan kun je beter een frituurpan voor een paar tientjes bij de Blokker kopen. Wil je op de gezondere toer dan is een hetelucht frituurpan geschikt. Want je wil niet meer friet eten uit frituurvet of -olie. En je wil ook niet meer die vieze vette pan elke keer schoon moeten maken.

Een Philips Airfryer of een Tefal ActiFry? Welke moet ik nu kopen? Zo stond ik daar in de winkel. Ik heb daarom wat handige feitjes opgeschreven.

Bij de aanschaf van een Airfryer of ActiFry koop je niet simpelweg een frituurpan. Je koopt een alleskunner in de keuken. Want naast frituren kun je ook vlees, groente en vis gerechten maken. En naast deze hartige gerechten kun je ook desserts en banket gerechten bereiden. Het is een nieuwe manier van koken.

Tefal Actifry Express XL 

 • Voor 5 of meer personen
 • Bakcapaciteit: 1,5 kg frites
 • Inhoud: 1,5 liter
 • Vaatwasserbestendig
 • Voorverwarmen is niet nodig
 • Voeg voor heerlijke frietjes of kroketten een lepeltje olijf olie toe en het apparaat doet zijn werk.
 •  Eenvoudig te bedienen. Het enige dat je hoeft in te stellen is de tijd. De temperatuur regelt de Actifry helemaal zelf.
 • Bekijk door de transparante deksel hoe de Actifry je gerecht bereid.
 • In de pan zit een arm die langzaam rondjes draait. Zo blijft je gerecht in beweging voor optimale garing. En je hoeft er niet naar om te kijken.
 • De pan voelt solide, alleen het mandje en het deksel voelt ietwat fragiel aan.
 • Het schoonmaken is eenvoudig. Alle onderdelen kun je uitnemen. Je kunt zelfs het deksel loskoppelen en schoonmaken.

Philips Avance Airfryer XL 

 • Voor 3 tot 4 personen
 • Bakcapaciteit: 1,2 kg frites
 • Inhoud: 3 liter
 • Vaatwasserbestendig
 • Deze XL is de grootste Airfryer van Philips
 •  Je kunt veel tegelijk kunt frituren, bakken, braden of roosteren.
 • De Philips Airfryer XL is solide gebouwd en ziet er luxe en stoer tegelijk uit.
 • Je frituurt je snacks zonder olie
 • een multicooker.
 • Bedien eenvoudig met het digitale display. Hiermee kun je de tijd en de temperatuur van het apparaat instellen.
 • De Airfryer hoeft niet voor te verwarmen dus je kunt direct je gerecht bereiden.
 • Schakelt zich vanzelf uit nadat de bereidingstijd is verstreken, wel zo veilig.
 • Eenvoudig schoon te maken.

Om een keuze te maken vond ik dat het me niet gemakkelijk werd gemaakt. De prijzen zijn ook vrijwel het zelfde. Ik denk dat je het beste na moet gaan wat je het belangrijkste vind, aan welke punten de hetelucht friteuse voor jou moet voldoen. En wat zegt je gevoel hierbij. Bezoek eens een Blokker of MediaMarkt (Airfryer Philips / Actifry Tefal ) en bekijk daar de hetelucht friteuses. Het is belangrijk om te ervaren hoe het product aanvoelt.

Mijn ervaring met de Actifry tot nu toe is positief. Ik vind dat het wel echt even uitproberen is. Ik schrijf dus alle tijden en hoeveelheden op voor een volgende keer. Patatjes heb ik er bijvoorbeeld een stuk langer in moeten doen. Ook voegde ik de tweede keer wat olie erbij. Binnenkort wil ik er ook eens groente in gaan bereiden. Ik vind het gemakkelijk er aan dat ik er geen omkijken naar heb. Dus ondertussen kan ik iets anders gaan doen. Hij is wel vrij groot en maakt best veel herrie. Dat had ik niet verwacht.

Je krijgt er een receptenboekje bij. Er is ook een app, maar die vind ik erg tegenvallen. Ook op internet staan ook verschillende recepten en ik ben lid geworden van de Facebookgroep van de Actifry.

Op mijn Pinterest Pagina verzamel ik ook recepten en ideeën.

 

Hebben jullie ervaring met de Actifry? En hebben jullie nog leuke tips?

 

Instagram
Pinterest
Pinterest
Mail
Tagged , , , , ,

5 gedachten over “Waarom ik koos voor de Tefal Actifry

 1. Ik heb de Airfryer waar ik heel blij mee ben. Voel me minder schuldig als ik frietjes eet 🙂 en je kunt er nog zoveel meer mee, maar dat moet ik nog uitzoeken 🙂
  Darina onlangs geplaatst…What’s In My Wardrobe: Blouses LoveMy Profile

  1. Ja dat minder schuldig voelen heb ik ook 😉

 2. Een Airfryer lijkt mij zo fijn om te hebben. Helaas hebben we daar nu gewoon geen ruimte voor. Een frituur hebben wij sowieso al niet – ruimtegebrek, dus frietjes maak ik in de oven en dat bevalt ook best prima. Ook maak ik regelmatig wel groenten uit de oven. Maar vooral het feit dat je er geen omkijken meer naar hebt en toch een gezonde maaltijd op tafel kan zetten, spreekt mij heel erg aan.
  Marloes onlangs geplaatst…Sporten en zoMy Profile

  1. Dat zeker erg makkelijk! Voor welke van de twee zou jij kiezen?

 3. Wij hebben zelf de Airfryer XL maar ik denk dat je een goede keuze gemaakt hebt omdat er tussen deze 2 volgens mij niet heel veel verschil zit en inderdaad wat je zegt… je eet nu je friet met een iets minder groot schuldgevoel hahaha. het smaakt in elk geval heerlijk, hoewel wij hem tot nu toe alleen nog maar gebruikt hebben voor friet en snacks terwijl je er zoveel meer mee kan dus ik ga eens naar je recepten kijken, hoewel deze voor de Actifry zijn. Toch zijn heel veel dingen ook een kwestie van gewoon uitproberen hoe lang iets moet haha. Ik ga je artikel delen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge