De Mommy War Tag

De Mommy War Tag

Regelmatig kom ik verschillende blogs tags tegen. Ik vind dat altijd erg leuk om te lezen, omdat het vaak persoonlijk is, ik benieuwd ben wat anderen antwoorden en ik altijd bedenk wat ik zou antwoorden. Maar ik heb er nog nooit een ingevuld voor mijn blog. En nu besloot ik dat wel eens bij deze Mommy Wars-tag te gaan doen. Ik las hem een tijdje terug op Huismama.nl, die hem weer had overgenomen van de oorspronkelijke bedenkers van Mama Zoekt Uit.

Het is een tag die gaat over de meest voorkomende discussie punten die we hebben over de keuze die je maakt voor je kinderen. Met het idee om af te rekenen met de vooroordelen die er zijn. En te beseffen dat ieder ouder bepaalde keuzes met zijn verstand maakt, er achter staat, wat het dan ook is. Dus daar komt hij!

 

1. Geef jij je kind borst- of flesvoeding?

Jolijn heb ik een paar maanden borstvoeding gegeven. Vanaf het eerste moment ging dit prima. Ze dronk heel goed en ik had meer dan genoeg voeding. Ook groeide Jolijn heel goed op de borstvoeding. Dat ik genoeg voeding had, werd op een gegeven moment lastig voor mij. Ik had veel stuwing, en kon niet gemakkelijk zonder baby of kolfapparaat van huis. En vervolgens kreeg ik twee keer een borstontsteking. Toen het moment er ook aan kwam dat ik weer moest gaan werken, had ik na veel wikken en wegen de knoop doorgehakt om het te gaan afbouwen. Dit afbouwen ging ook niet heel gemakkelijk, omdat ik stuwing bleef houden. Dit heeft nog een aantal maanden geduurd. Voor mij gaf de fles toen meer duidelijkheid en zekerheid, ik wist toen wat ze binnenkreeg aan voeding, en werd daar rustiger van. Dit heeft voor mij ook doen besluiten om bij Lucas geen borstvoeding te gaan geven. Ik ben gelijk vanaf de geboorte gestart met de flesvoeding. En dit vond ik een heel fijne keuze waar ik nog steeds helemaal achter sta.

2. Slaapt je kind bij jou in bed, of heeft hij/zij een eigen bed?

De eerste weken hebben ze alle twee bij ons op de kamer in het wiegje geslapen. Dat vonden we wel zo makkelijk en een gerust idee. Toen ze wat groter werden en wat meer gingen plukken zijn ze naar hun eigen kamertje gegaan en eigen bedje. Nu Als ze ziek zijn, dromen af wat dan ook mogen ze lekker bij ons in bed slapen.

3.Gebruik jij wasbare luiers of koop je ze kant-en-klaar bij de drogist of supermarkt?

Ik heb me eigenlijk nooit verdiept in het feit dat er wasbare luiers zijn. Dus we hebben wegwerpluiers voor de kinderen. Ik besef dat dit niet heel milieubewust is.

4. Uitsluitend houten speelgoed of V-tech?

Als het aan mij had gelegen kwam er vooral houten speelgoed hier in huis. Ik vind dit mooier en duurzamer. Maar het feit was er dat er binnen een paar maanden ook plastic speelgoed met schreeuwerige muziek in de speelgoed bak zat. Het trok Jolijn toch het meeste aan. En als zij er leuk mee speelt, vind ik het prima.

5.Trek jij tweemaal daags een potje open of kook jij uitsluitend vers?

Bij Jolijn heb ik alles altijd vers gemaakt. Hier ben ik dan ook best wel trots op. Ik vond het leuk om nieuwe variaties van groenten en fruithapjes te maken. En de vriezer lag vol met allemaal bakjes eten. Met Lucas wil ik dat net zo gaan doen. Maar dan wel af en toe een potje aanbieden. Dit is toch wel gemakkelijk als we op pad gaan. Jolijn weigerde die potjes te eten, en misschien kwam dit wel doordat ik het pas te laat heb aangeboden. Waar ik wel aan zit te denken is om een stoomapparaat aan te schaffen speciaal voor babyhapjes.

6.Dragen of wagen?

In de zwangerschap van Jolijn had ik al een draagzak gekocht. Dit leek me zo heerlijk knus met een baby erin. Wat wilde nu zo zijn dat zij er absoluut niet in wilde. We hebben het vaak genoeg geprobeerd, maar ze moest er niets van weten helaas.  Dus zij heeft alleen in de wagen gelegen. Daar in tegen vond en vind Lucas het heerlijk in de draagzak, yeah! Ik heb hem de eerste weken veel in een flexibele doek gedragen. En nu gaat hij af en toe in de draagzak. Zo leuk!

7.Ga je al vroeg in de weer met zindelijkheidstraining of loopt jouw kind op z’n vierde nog rond in de luiers?

Afgelopen zomer was mijn dochter 2,5 jaar. Toen het een paar dagen mooi weer was dacht ik het eens met haar te proberen. Maar elke keer ging het mis, een paar dagen lang. Toen maar weer gewoon de luier om gedaan. Wel hadden we een potje bij het toilet neergezet. 31 december besloot ze er zelf uit het niets op te gaan. Ze had toen geplast en gepoept en was super trots. Sinds die dag is het met natuurlijk wat ongelukjes goed gegaan.

8.Shop jij je drie slagen in de rondte bij Primark, of koop jij alleen eerlijke merken voor je kind?

Ik wissel het een beetje af. Soms koop ik heel wat shirtjes etc bij Primark. Maar ik probeer ook voor de eerlijkere merken te gaan, maar die zij wel behoorlijk prijzig. Het geeft me af en toe wel een schuldgevoel als ik goedkoop inkopen heb gedaan.

9.Is er in jouw huishouden ruimte voor onderhandeling met je kind, of ben je een ware drillsergeant?

Er is bij ons  ruimte voor een onderhandeling. Maar sommige discussies ga ik gewoonweg niet aan met een peuter. Maar ik leg meestal uit waarom iets niet mag. Ik vind het niet leuk om sergeant te moeten zijn. Maar zo af en toe werkt dit bij  mijn dochter wel.

10.Laat jij je kind wel eens huilen, of troost je ‘m al bij de eerste snik?

Ik vind het heel moeilijk om mijn kind te laten huilen en te negeren. Maar troost ook niet bij de eerste snik. Ik merk snel genoeg wanneer het menens is of niet.

 

En dat was hem dan. Vind je het leuk om te tag over te nemen vergeet dan niet Mama Zoekt Uit te vermelden.

Ik ben ook heel erg benieuwd naar hoe jullie deze Mommy War Tag zouden invullen, dus voel je vrij om één of meerdere vraagjes te beantwoorden in de comments.

Bedankt voor het lezen!

 

 

Instagram
Pinterest
Pinterest
Mail
Tagged ,

5 gedachten over “De Mommy War Tag

 1. Wat een leuke tag. Inderdaad allemaal punten waar nogal vaak discussie over is. Dingen waar je je dan (bijna) slecht door gaat voelen… Maar iedereen moet doen wat voor diegene goed voelt. En dat is nu eenmaal niet altijd wat mainstream wordt aanbevolen (c.q. wordt opgelegd). Borstvoeding? Bij beide geprobeerd, maar werkte niet zoals het had moeten zijn, dus redelijk snel overgegaan op flesvoeding (ze zijn er niet slechter van geworden), ‘houten speelgoed’ riep ik ook voordat de kinderen er waren. Het is uiteindelijk een mix geworden (en ja, die lawaaierige dingen doen het helaas echt beter bij de kinderen), aan de nobele gedachte om alleen voor duurzame kleding te gaan kan ik financieel ook niet voldoen, dus… Zo kan ik me in nog wat meer hierboven vinden, maar ben nu al bijna de tag aan het doen in een comment 😉
  Nicole onlangs geplaatst…BBQ Kipspiezen ‘Griekse Stijl’My Profile

  1. Wat leuk dat je over veel dingen eerst het zelfde dacht en later je beeld hierin ook is veranderd. Misschien een idee om hem over te nemen?

   1. Zeker een idee! Zit nog na te denken of ik naast recepten ook over andere zaken zal bloggen. Dit zou eventueel een leuke start zijn.

 2. Leuke antwoorden, ik vulde hem een tijd geleden ook in. Vind dit echt een super TAG. Ik deed het hetzelfde met BV, ben er met onze tweede zoon ook niet aan begonnen. En met die potjes idem dito. De eesrte alles vers, maar met een tweede wordt je toch wat makkelijker.
  roelina onlangs geplaatst…Working Tuesday: twee schepen, één kapiteinMy Profile

  1. Inderdaad zekerder en makkelijker. Wat soms ook wel moet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge