Een Dagje Naar Vogelpark Avifauna.

Een dagje naar Vogelpark Avifauna.

Vorig jaar met mijn verjaardag hebben we mijn ouders een dagje meegenomen naar dierenpark Blijdorp. Dat was een erg leuke en geslaagde dag.  Het was die dag mooi weer, het was niet druk, en hadden erg genoten.

Daarom besloten we ze dit jaar weer mee te nemen rondom mijn verjaardag. En nu zijn we naar Vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn geweest. Ik vertel je hoe we die dag hebben beleefd.

We gingen er wat later op de ochtend heen omdat er eerst nog wat regenbuien waren. Al met al waren we er aan het einde van de ochtend. En voor de ingang hadden we met mijn ouders afgesproken. Bij de ingang kregen we een plattegrondje mee. Maar eigenlijk zijn we maar gewoon een aangegeven wandelroute gaan lopen. Zo kwamen we op deze route langs een aantal verschillende vogel. Ook liep de route door een tropische kas, met vogels.

Toen we wat vermoeide benen kregen zijn we in het zelfbedieningsrestaurant bij de speeltuin gaan lunchen. Vanuit daar kon je gelijk de speeltuin in. Je hebt een peuter gedeelte en een gedeelte voor de oudere kinderen. Jolijn had de peuterhoek snel gezien en ging voor de hogere glijbanen en speelattracties. Ik vond wel dat er het een en ander was veranderd met toen ik kind was. Ik vond toen het ponyrijden, bootjes en trampolines erg leuk. Die zijn er niet meer, maar daarvoor in de plaats zijn wel wat andere speelattracties gekomen.

    

Vervolgens gingen we het gedeelte van het vogelpark wat we nog niet hadden gezien bekijken. We liepen langs de flamingo’s en de loslopende aapjes. En we sloten af op een terrasje met een lekker softijsje. Jolijn maakte we volgens mij hier nog het meeste blij mee;-)

Nog wat informatie over het park:

Vogelpark Avifauna is een dierenpark met de nadruk op vogels. Je bent er een heerlijke dag tussen de dieren met activiteiten, zoals lori’s voeren in de Lori Landing en de unieke vogeldemonstraties. Ook kun je kijken bij het voeren van de pinguïns, pelikanen en halfapen. Tenslotte beleef je urenlang speelplezier in de speeltuin.

De vogeldemonstraties mag je niet missen. Je ziet de vogels hier van dichtbij vliegen, eten en jagen zoals zij dat in de natuur gewend zijn. Zo zijn er niet alleen vogels, maar is er ook een halfapen verblijf waar je zelf tussen de groep ringstaartmaki’s en rode vari’s kunt wandelen. Op het eiland Nuboso zie je dwergaapjes en bijzondere vogels in een mini Zuid-Amerikaans nevelwoud. Ook kun je de rode panda’s in de Oosterse tuin ontdekken.

Naast de vogels en dieren is er een jungle-eiland met attracties zoals graafmachines, mini-auto’s en een megatrampoline. Op de jungle-rivier kun je zelf met bootjes varen. Voor de kleintjes is er een peuterhoek naast het speeltuinterras. Hier kunnen lekker genieten van een drankje en ondertussen de speeltuin overzien! En is het slechter weer dan zijn er in de speelhal o.a. botsauto’s, een spookhuis en een draaimolen.

Broodjes, snacks en ijsjes en versnaperingen kun je kopen en eten in het zelfbedieningsrestaurants Je kunt natuurlijk ook je eigen broodjes meenemen. Er zijn volop bankjes waar je al zittend in het zonnetje kunt genieten van je lunch.

In het hoogseizoen betaal je voor kinderen vanaf 3 jaar tot en met 12 jaar 15euro. Vanaf 13 jaar betaal je 16,50euro. Verder is het erg leuk om voor 1 euro een cupje nectar te kopen. Die kun je vervolgens voeren aan de Lori’s in de Lori Landing. En je kunt ook een vogelgids aanschaffen voor 1 euro.

In mijn kinderjaren gingen we jaarlijks met mijn oma mee naar Avifauna. Dat was altijd erg leuk en gezellig met de hele familie. Ik moet zeggen dat het park de afgelopen jaren erg is uitgebreid en was positief verrast. Toch jammer dat sommige leuke speelattracties er nu niet meer waren. Maar daar in tegen zijn er wel wat andere bij gekomen. De vogels zijn voor peuters leuk, maar de speeltuin het aller leukste 🙂

 

Ik ben benieuwd of jullie ook wel eens bij Volgelpark Avifauna zijn geweest.

Instagram
Pinterest
Pinterest
Mail
Tagged , , ,

10 gedachten over “Een Dagje Naar Vogelpark Avifauna.

 1. Avifauna is echt nostalgie! Vroeger was ik hier vaak te vinden met mijn ouders.
  Darina onlangs geplaatst…Weekend Notes 9My Profile

  1. Grappig dat dit voor jou ook zo is!

 2. Ik ben er nog nooit geweest, maar het lijkt mij super leuk voor de kleine. En het is nog niet eens zo heel ver van mij vandaan! Leuke tip!
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Vloggen? Of niet?My Profile

  1. Het is zeker de moeite waard om eens heen te gaan. Vooral als je in de buurt woont!

 3. Ik ben hier nog nooit geweest. Maar ik ben een beetje bang voor vogels. Ik vind ze alleen leuk vanaf grote afstand.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Geen zonnepanelen? Lift met mee de zonne-energie van iemand die ze wel heeft!My Profile

  1. Ok, de vogels zitten over het algemeen in kassen of hokken. Maar ik denk dat je van Avifauna dan niet heel blij wordt. Ik dat toevallig met apen die los lopen. Die zijn daar ook. Vind datnaar niets als zo op je springen. Snel wat foto’s gemaakt en weer door gelopen.

 4. Wat leuk dat je hiernaartoe bent geweest! Echt een leuk uitje voor jonge kinderen én voor ouders! Ik ben er jaren geleden met mijn (toen nog) kleine nichtje geweest en zij vond het er heerlijk.
  Romy onlangs geplaatst…5 voordelen van minder op social media zittenMy Profile

  1. Ja het is wel erg leuk voor iedereen!

 5. Blijdorp ligt in de stad waar ik studeerde en goed ken omdat ik er vaak kwam. Toen we nog in NL woonden, hadden we er een jaarabonnement op dus kwamen er geregeld. Leuke dierentuin! Avifauna ken ik van de schoolreisjes tijdens mijn baan als juf. Ook een heel leuk park!
  Essma onlangs geplaatst…Inspiratie | Mijn favoriete muziek tracks voor op reisMy Profile

  1. Het zijn alle twee erg leuke parken inderdaad. Ook voor de schoolreisjes. Mis je het?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge