‘Oude’ kinderkleding, wat doe je er mee?

‘Oude’ kinderkleding, wat doe je er mee?

Het klinkt allemaal erg cliché maar Jolijn groeit als kool. Ze groeit en groeit maar door.
Ze groeit in haar doen en laten, maar ook in de lengte!

Zo viel het mij opeens op dat veel broeken en truitjes te kort zijn geworden.
Of ik er nu een poosje overheen gekeken heb, of dat ze opeens een paar centimeter gegroeid is, dat weet ik niet. Werkt dat zo? Groeien armen en benen van kinderen opeens met centimeters tegelijk?.
In ieder geval zit ze opeens in maat 104/110 en kunnen de kleinere maten echt niet meer.
En dus gooide ik weer heel wat kleding op de grote stapel van wat niet meer past.

Maar die stapel is ondertussen wel erg groot geworden. Zo past er dus echt bijna niets meer bij in onze berging. En opeens kreeg ik die opruimkriebels. Ik besloot het helemaal aan te pakken.

Vanaf het kleinste maatje van Jolijn heb ik veel kleertjes bewaard. Ik kon het gewoon niet weg doen. En we wilden nog graag een kindje als ons dat gegeven zou zijn en dan zou ik het allemaal weer uit de kast halen, dus zonde om weg te doen. Maar nu we een zoontje hebben gekregen, kan het opruimen beginnen. Ik besloot stapels te maken. Een stapel om weg te geven aan de dochters van vriendinnen, een stapel voor te verkopen op marktplaats, een stapel voor de kledingbeurs, een stapel voor de kledingactie.  En ten slotte een stapeltje voor in de herinneringsdoos van mijn dochter.

Het was nog een flinke klus en heel de zolderkamer lag bezaaid met kleding. Elk kledingstuk ging door mijn handen en dan zie je toch je kleine meisje er weer in. Want ik vond het nog  aardig moeilijk om sommige kleertjes weg te doen. Ik vind het een fijn idee dat ik er vriendinnen blij mee kan maken. Er zat nog erg mooie kleding tussen, die ga ik, heb ik besloten als ik er aan toe ben verkopen op Marktplaats. De overige kleding ga ik eind september verkopen op een kledingbeurs wat twee keer per jaar wordt gehouden. Misschien houd ik er al met al een leuk bedrag aan over. En daar kunnen we dan weer leuke items van aanschaffen;-) En dan blijft er nog een stapel over voor de kledingactie. Dat ik de kleding  niet zomaar weggooi vind ik een fijn idee. Ook kwam ik nog wat items tegen die ik heb bewaard voor als er iemand in mijn familie een kindje krijgt. Het ruimt in ieder geval weer lekker op!

 

En daarom ben ik zo benieuwd wat jij met de kleding doet wat niet meer past. Bewaar je ze eerst net als ik voor een eventueel volgend kindje, geef je ze weg, of zet jij alles steevast op Marktplaats zodra je kleine eruit gegroeid is?

 

Instagram
Pinterest
Pinterest
Mail
Tagged , , , , ,

24 gedachten over “‘Oude’ kinderkleding, wat doe je er mee?

 1. Oh ja die van mij groeit ook als kool. Ik heb alle kleding bewaard voor een eventuele volgende.
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Bye bye acné – mijn dieet aanpassenMy Profile

  1. Wel zo handig! Kun je dan weer kijken wat nog leuk is om nogmaals aan te trekken.

 2. Ik bewaarde alle kleding van mijn zoon, maar we kregen nog een dochter. Daarna het meeste verkocht via MP. En de rest weggegeven of in de kledingbak gedaan.
  Tegenwoordig gaat wat te klein is meteen op MP.
  Marieke onlangs geplaatst…The Summer Tag – over favoriete drankjes en vakantiebestemmingenMy Profile

  1. Wat mooi dat je het meeste hebt kunnen verkopen via marktplaats. Ik heb er ondertussen ook het een en ander op gezet. Maar het verkoopt nog niet zo goed. Hoe pakte jij dit aan?

 3. Omdat ik vijf kinderen had, gaf ik het altijd door aan de volgende. Maar bij mijn jongste kan dat niet meer. Dan gaat het meestal naar de kringloop of een kledingbak. Verkopen of doorgeven kan dan meestal niet meer.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Zelf een speurtocht maken voor een kinderfeestjeMy Profile

  1. Handig dat je ook alles bewaarde om door te geven aan het volgende kind. Kan me voorstellen dat het bij de jongste dan lastig wordt om het meeste nog te verkopen en het dan naar de kleding bak gaat.

 4. Ik vond het ook echt wel een dingetje om kleertjes weg te doen. Uiteindelijk ben ik er toch aan begonnen en heb ik een heleboel weggegeven.
  Mirjam onlangs geplaatst…Jaarlijks overstappen, doe jij het?My Profile

  1. Ja hè dat is best lastig. Leuk dat je er iemand anders weer blij mee kon maken!

 5. Ik heb ze doorgegeven aan mijn zus, maar je kan ze ook naar kledinginzamelpunten brengen of zoals je hier in de buurt hebt voor jonge moeders en dergelijke. Maar het zou fijn zijn als iedereen elkaar zo een beetje meer kon helpen. Het leven is al duur genoeg soms dus als we elkaar zo kunnen helpen besparen houden we allemaal meer geld over voor leuke dingen 😉 en om te sparen natuurlijk.

  1. Daar ben ik het helemaal mee eens! Zo kan doe je iemand er een goed plezier mee.

 6. Van mijn oudste dochter heb ik het bewaard en gelukkig kreeg ik een tweede dochter. Nu gaat alles naar mijn nichtje

  1. Handig en leuk dat je het bij je tweede dochter weer kon aantrekken. En je nichtje er nu weer blij van wordt!

 7. De eerste kleertjes heb ik bewaard, maar de rest wat nog goed en draagbaar is ( we hebben twee zonen dus het gaat van de oudste naar de jongste) geef ik aan een vriend. Zijn familie woont in Indonesië en wanneer hij daar heen gaat geef ik hem alles mee voor zijn neefjes.

  1. De eerste zijn inderdaad te speciaal om die weg te doen. Fijn dat je de rest nu door kunt geven.

 8. Hier geen nieuwe kindjes meer…
  Ik geef het weg, verkoop het, breng het naar de kringwinkel….
  Ilse van Kreanimo onlangs geplaatst…Ziek kind: Waar moet je op letten? Wat moet je doen?My Profile

  1. Herkenbaar. Zo gaat het hier nu ook 🙂

 9. Ik herken het…had er ook een artikel over geschreven. Ben er een soort van ‘emotioneel’ mee verbonden nog met dud kleertjes. Ik hen ze na 5 jaar nog en ben er nog niet over uit wat ik ermee wil..sommige dingen bewaren en de rest doneren denk ik
  Essma onlangs geplaatst…Little Origin Photo Diary #15My Profile

  1. Ik ben benieuwd naar je artikel. Ik ga hem lezen.

 10. Ik heb van de eerste alle mooie spullen bewaard voor de tweede. Zwanger worden duurde 4 jaar, dus zolang heeft het ook op zolder gestaan. Ik kreeg twee jongens, dus ik heb alles kunnen hergebruiken, ze hebben gelukkig ook dezelfde bouw, dus het paste ook nog.

  De jongste is nu 2(!) en ik heb toevallig vandaag alles wat te klein was in de kledingcontainer gegooid. Dus alle babydingen zijn eindelijk weg nu. Ik heb nog wel twee zakken vol klaar staan met kleren waar hij nog in moet groeien.
  Annika onlangs geplaatst…PS… Nudes Eyeshadow PaletteMy Profile

  1. Fijn dat je het door kon geven aan je tweede zoon. Het wegdoen van die schattige kleertjes is toch een dingetje!

 11. Herkenbaar. Ik heb alles in dozen gestoken en mijn zus heeft elke keer een kledingmaat doos bij haar want haar zoontje schilt 1 jaar en 2 weken met de mijne. Ondertussen heeft een andere nicht de kleinste maat doos mee want zij is bevallen van een zoontje. Ik denk dat ik voorlopig zo blijf bijhouden en uitlenen 😉
  Cindy Reyns onlangs geplaatst…Moeder en partner zijn is fucking moeilijk!My Profile

  1. Dat is een mooie oplossing op deze manier! Zo kun je er nog andere kinderen blij mee maken.

 12. Ik moet het nog steeds opruimen, maar ik kan me er niet toe verzetten. Ik ben wel begonnen met alles wat niet meer draagbaar is of gewoon wat goedkoper en verwassen is, weg te doen. De mooiere of de kleding met een sentimentele waarde bewaar ik nog even.Ik heb wel eens een poding gedaan om het via marktplaats te verkopen, maar vind dat best een gedoe.

  1. Dat valt inderdaad niet mee om het via marktplaats te verkopen. Toevallig gisteren iets verkocht. Maar je krijgt er nog maar een paar euro voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge