Kobo e-reader Review

Kobo e-reader Review.

Al ongeveer twee jaar maak ik met veel plezier gebruik van mijn Kobo e-reader en ik heb totaal geen spijt van deze aankoop. Waarom zal ik in dit artikel uitleggen en reviewen.

Altijd heb ik gewoon boeken gelezen dus waarom zou ik overstappen op een e-reader?

 

Ik kocht mijn Kobo in eerste instantie omdat mij dat wel handig leek, geen gesleep meer met boeken en ik kan in bed makkelijker lezen, in plaats van zo een zwaar boek. Toen ik mijn Kobo had gekocht was ik al snel om. Vooral op reis gebruikte ik mijn e-reader veel. Ik ontdekte dat de e-reader veel prettiger leest dan een boek en dat de e-reader lekker licht is en dat de batterij lang meegaan. Op reis scheelt het natuurlijk een hoop gesleep (en overgewicht in je koffer)

Daarnaast zijn boeken als e-book vaak veel goedkoper dan een papieren boek, waardoor je veel bespaart op je boekuitgaven. Als je veel leest, heb je dit er dus al snel uit. Ik weet dat er veel mensen zijn die echt boeken verzamelen, ik wil echt alleen fysieke boeken bewaren die ik helemaal het einde vond, dus ik wil er juist liever minder dan meer, maar dat is persoonlijk.

Mijn keus viel dus op deze Kobo e-reader. Waarom? Vanwege de uitstraling en het gebruiksgemak. Ik vind alles bij de Kobo makkelijk werken en alles ziet er mooi uit. Ook is de hardware (dus de knopjes) makkelijker te bedienen.

De achterkant is van een soort rubberachtig materiaal gemaakt en je ziet wel dat je daar heel snel (en hardnekkig!) vingers op krijgt. Ik stoor me daar niet zo aan, ik heb er ook vaak een hoesje omheen.

Lezen gaat echt heel gemakkelijk. Je gaat naar je bibliotheek, tikt een boek aan en je kan gaan genieten. Je kan alles instellen: lettersoort, lettergrootte, marges. Met een tik op de zijkant van het scherm blader je verder, met en tik op de linkerkant van het scherm blader je terug. Dat gaat heel gemakkelijk. Ook kan je makkelijk op het scherm andere dingen bedienen zoals het aanzetten van de WiFi of het licht.

Wat ik ook leuk vind zijn de leesstatistieken. Je ziet daarin hoeveel je in totaal hebt gelezen, en hoelang je over een boek hebt gedaan.

Het allerbelangrijkste, het lezen, gaat vlekkeloos. Hij hapert nooit, alles ziet er goed en haarscherp uit en het wérkt gewoon top. Het licht is ook fijn: je kan hem heel zacht zetten, maar ook heel fel en alles er tussenin.

Dit vind ik een van de grote voordelen aan deze e-reader: het is zó makkelijk om er boeken op te krijgen, ook zonder kabel. Met een micro-USB-kabel is de eerste en meest logische optie en dat gaat vlekkeloos. Je sleept gewoon je ebooks in het mapje en ze staan erop.

Wat ik meestal doe: boeken aanschaffen via de Kobo shop of via Bol.com. De Kobo shop kan je met je e-reader bezoeken als je met WiFi verbindt en dat gaat heel gemakkelijk en snel. Je kan met een paar klikken een of meerdere boeken kopen en die staan dan meteen op je e-reader. Super handig en snel. Wat ook top werkt: je Kobo account koppelen aan je Bol.com account. Wanneer je een e-book koopt op Bol.com en je klikt op je Kobo e-reader op ‘synchroniseer’ dan staat je boek er meteen op. Zo handig!

Ik gebruik mijn Kobo inmiddels twee jaar en met érg veel plezier. Het is een fijne, handzame, lichte, goed werkende en gebruiksvriendelijke e-reader. De batterij gaat lang mee, het licht werkt prettig, het is super makkelijk om er nieuwe e-books op te zetten en het ding leest gewoon top.

Je kunt ze kopen op de webshops in verschillende prijsklassen. Mijn e reader kocht ik bij Media Markt

 

Hebben jullie ook een e-reader, en wat vind je ervan?

Dit artikel bevat affiliate links
Instagram
Pinterest
Pinterest
Mail
Tagged , , , , ,

6 gedachten over “Kobo e-reader Review

 1. Ik heb ook een Kobo E-reader maar ik zou hem meer moeten gebruiken. Ik gebruik hem nu alleen als ik op vakantie ga. Voor de rest haal ik boeken uit de bieb, omdat ik het soms toch nog prettiger vind om een echt boek in de hand te hebben 🙂
  Darina onlangs geplaatst…10 Writing RitualsMy Profile

  1. Voor vakanties is hij inderdaad erg handig. Het scheelt heel wat gesleep en ruimte. Vooral als je veel reist is het de moeite waard.

 2. Hier ook de kobe, top apperaat.
  Ik las de eboeken voorheen op de iPad maar op de reader gaat het zoveel prettiger, zeker buiten, en veel lichter.

  1. Ja, voor buiten is het ook handiger dan een iPad, ivm de spiegeling. Leuk dat je er ook eentje hebt!

 3. Ik vind het nog steeds altijd fijner om boeken echt in de hand te hebben en ze dan te lezen, maar ik denk wel steeds vaker erover om toch een reader aan te schaffen aangezien dat gewoon veel handiger en praktischer is voor mee op reis. Fijne review, hier heb ik zeker wat aan! 🙂

  1. Dit hoor ik heel vaak als ik vertel dat ik een ereader gebruik. En kan het me voorstellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge