Het einde van mijn zwangerschapsverlof.

Het einde van mijn zwangerschapsverlof.

Het is zo ver: na dik vijf maanden zwangerschapsverlof, is het volgende week afgelopen met de pret. Er gaat weer gewerkt worden.

22 december 2016: Het is mijn laatste werkdag, mijn zwangerschapsverlof gaat bijna in. In principe nog zes weken te gaan voordat ik moet bevallen. Een heerlijk lang verlof in het verschiet. Een dikke 5 maanden met verlof. Heerlijk genieten van mijn vrijheid, genieten van onze baby.

6 juni 2017: Mijn verlof zit er alweer op. Ik moet weer aan de bak. Lucas heeft ons gezin verrijkt en we zijn nu 5 maanden verder. Vijf maanden klinkt wel lang, maar zo voelt het niet. Had ik nog maar vijf maanden.

En ja, zo snel is de tijd dus gegaan. De afgelopen periode ben ik alleen maar bij mijn kinderen geweest, maar nu is het moment daar dat we zo af toe zonder elkaar zullen zijn. Ik moet weer aan het werk, Lucas gaat naar de oma’s en Jolijn gaat ook nog naar de crèche. En eerlijk gezegd moet ik zeggen dat ik er enorm tegenop zie. Ik kan nog maar moeilijk ‘afstand’ van Lucas doen.

Deze maanden zijn veel te snel voorbij gegaan, en de dagen leken zich, zeker de laatste weken, veel te vlug op te volgen. Ik zal niet onder stoel af banken schuiven dat de eerste maand best pittig was, en we weer onze draai en plek moesten vinden in ons gezin.  Maar ik genoot er intens van om lekker met Lucas op mijn schouder te zitten en te knuffelen. Lekker keuvelen, en we zien wel wat de dag brengt met de kinderen. Heerlijk  om gewoon te kijken naar zijn knappe gezichtje, dat steeds meer verandert. Ja, ik ben zo’n zwijmelende moeder die niets liever wil dan de hele dag naar haar kind kijken. Ik hou zo onwijs veel van mijn kindjes, daar kan geen gevoel tegenop.

Nu ik weer ga werken, zal ik ze zeker erg gaan missen, en de leuke dagen die we samen hadden. Ik heb er intens van genoten. Maar ik denk ook wel dat het leuk wordt om weer op mijn werk te zijn, met mijn collega’s bij te praten en gewoon andere activiteiten te hebben. Het tempo op het werk zal zeker weer even wennen zijn, zoals nog meer veranderingen.

En wat zal het thuiskomen straks geweldig zijn! Ik hou van mijn leven als moeder, zielsveel zelfs, maar ik hou er ook van iets voor mezelf te hebben. En dat is denk ik niet meer dan normaal..

 

Nu ben ik natuurlijk benieuwd hoe jullie dit (hebben) ervaren?

Instagram
Pinterest
Pinterest
Mail
Tagged , ,

17 gedachten over “Het einde van mijn zwangerschapsverlof.

 1. Ja die tijd gaat zo snel!! Ik heb 6 maanden thuis gezeten, maar ik kan mij er nu al niks meer bij voorstellen. Succes met werken!
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Mijn haat-liefde verhouding met de zomer.My Profile

  1. De weken en maanden vliegen voorbij. Dankje!

 2. Wat kan de tijd toch snel gaan! Geniet nog eventjes van de komende dagen, het wordt ook nog mooi weer.
  Irene onlangs geplaatst…#HGT daar wil ik weleens aan meedoenMy Profile

  1. Ja dat is nog wel lekker dat ik die mooie dagen nog mee kan pakken. Dat genieten doe ik zeker!

 3. Ik kan me voorstellen dat het wel even heel erg wennen zal zijn om weer aan het werk te zijn. Heel veel succes volgende week!

  1. Dankjewel Romy:-)

 4. Kan me dit zeker goed voorstellen! Het lijkt me zo bijzonder om mama te mogen worden en je kindje dan achter laten zonder mama voelt de eerste keren denk ik ontzettend zwaar.

  1. Ja het is weer even wennen. Ik heb het natuurlijk al een keer meegemaakt, dus weet dat het goed komt.

 5. Oef, sterkte. Ik was enerzijds erg blij weer aan het werk te kunnen. Idd contact met collega’s, maar je sluit ook ineens een hele fijne periode voorgoed af. Dat vond ik vooral heel erg lastig.Rest me nog te zeggen…: werkse!
  Roelina onlangs geplaatst…Zindelijkheidstraining: belonen met ijsjesMy Profile

 6. Ik vond het al moeilijk toen ik na 2,5 jaar ging werken en m’n dochter weg bracht. Laat staan straks met een baby ? Succes!!
  Nicole onlangs geplaatst…Babykamer roomtour (jongen) | video + foto’sMy Profile

  1. Het blijft hoe dan ook lastig de eerste keer. Neem je nu ook weer lang verlof, of is de situatie nu anders?

 7. Zo’n overgang is altijd even lastig denk ik. Wat ik lees van andere moeders is dat je als je eenmaal op je werk bent het daar ook weer heel fijn is.

  Zelf heb ik er geen ervaring meer, omdat ik fulltime moederde.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Schoonmaaksoda, gewone soda: soorten soda op een rijtje!My Profile

  1. Dat denk ik ook. Weer even wat voor mijzelf. Het plannen eromheen soms het zwaarste zijn denk ik. Ben benieuwd!

 8. Wat gaat het snel he, het weet werken zal vast even zwaar vallen.
  Ik zag er enorm tegenop weer te gaan werken en heb dan ook binnen een week alweer besloten met mijn werk te stoppen. Ik werkte vanuit huis als gastouder.

  Nu heb ik ook mijn eigen bedrijf, maar ik deel mijn tijd volledig zelf in en ik ben thuis bij de kinderen. Dat valt niet altijd mee, maar ik ben blij dat het zo kan.

  Succes weer met werken!
  Joyce onlangs geplaatst…Weekoverzicht week 21, 2017My Profile

  1. Wat goed dat je naar je gevoel hebt geluisterd op dat moment. En heerlijk dat je dan bij je kindjes kon blijven.

 9. Ik had er de eerste keer meer moeite mee. De tweede keer minder omdat ik met een nieuwe baan begon.
  Het idee dat mijn kinderen in goede handen waren speelde ook wel een rol in de rust hebben om weer te werken.
  Succes en geniet van je laatste verlofdagen!

  1. Gelukkig zijn ze straks hier ook in goed handen. Dat maakt het zeker makkelijker. Thanx!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge