Wereldwijs, een kaart aan de muur.

Wereldwijs, een kaart aan de muur.

Hier in huis hangen een aantal wereldkaarten en landkaarten aan de muur. Soms kan ik echt een poos turen naar de kaarten. Waar liggen bepaalde landen en plaatsen op de kaart. Gaat iemand ergens naar toe op vakantie, of hoor ik een plaats of land wat ik niet ken in bijvoorbeeld het nieuws, een blik op de kaart en ik weet dan waar het is. Ik vind het fijn om te weten waar iets ligt. Belangrijk vind ik het ook omdat ik niet iemand wil zijn die bijvoorbeeld China aanwijst als Afrika. Vroeger had ik op school geen problemen met aardrijkskunde, vond het leuk om meer te weten over verschillende landen en steden. Ik weet ook nog dat ik het leuk vond om in de Bosatlas rond te neuzen.

Johan maakt nog wel eens een roadtrip op zijn motor. Hij heeft het dan over plaatsen waar hij heen gaat rijden. Dat zijn plaatsen in Nederland, maar ook in Europa. Ik vind het dan natuurlijk prettig om te weten waar de route heen gaat. En dat ik er ook over mee kan praten. Ik kijk dan eerst op de kaart hoe en waar, en zoek soms dan wat achtergrond informatie op internet. Het beeld krijg ik er dan beter bij. En het is leuk om hem ook zo te volgen. Als we met elkaar op vakantie gaan werp ik er ook een blik op, naast dat ik natuurlijk op routekaart kijk, of internet.

Mijn kinderen wil ik ook meegeven dat ze dit kaartlezen en wereld oriënteren leuk en interessant vinden. En dat ze weten wat bij een land hoort, welke dieren er leven en wat de gewoontes zijn. Dat ze weten waar de landen liggen op de wereldkaart. Maar ook dat ze de Nederlandse plaatsen en provincies weten.

Om hier spelenderwijs wat mee om te gaan kwam ik een leuke kaart voor peuters tegen op Wereldkaarten.nl. Ik zag daar leuke kaarten voor op bijvoorbeeld de kinderkamer, in verschillende grote en materialen. Mijn oog viel op de kinderwereldkaart: Onze dieren en gebouwen.

         

Het is een leerzame kaart en er valt veel op te zien en te ontdekken. Ik bestelde hem op planken hout. Dit omdat de kleuren nogal schreeuwerig zijn, en ik het dan toch wat ‘warmer’ vind staan voor op de kinderslaapkamer.

Je vind overigens op Wereldkaarten.nl niet alleen maar kinderkaarten. Ze hebben veel keus uit andere kaarten, ook voor de sier in huis. Of van die kraskaarten, dat vind ik ook altijd wel leuk. Ook leuk om als cadeau te geven.

         

Toen de kaart binnenkwam vond Jolijn het gelijk leuk om de verschillende dieren te benoemen en er naar te kijken. Ik dacht eerst aan om de kaart op de kamer van Lucas te gaan hangen. Maar misschien is het toch nu wat meer voor Jolijn, en als zij er dan op uitgekeken is, dan kunnen we hem verhangen naar zijn kamer.

 

Hebben jullie ook kaarten in huis hangen? En kijk je er vaak op?

 

                                                                                                                                  Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen 
Instagram
Pinterest
Pinterest
Mail
Tagged , , , ,

13 gedachten over “Wereldwijs, een kaart aan de muur.

 1. Wat leuk! Ik heb geen (wereld) kaart hangen maar het is wel een leuk idee. Een beetje dromen over nieuwe bestemmingen…
  Darina onlangs geplaatst…Little Paris in AmsterdamMy Profile

  1. Heb je ook geen kaart van Frankrijk aan de muur hangen? ;-).

 2. Wat een leuke kaart! ik vind dat ook erg leuk, wereldkaarten. Net als schooplaten, geweldig. ik heb alleen nog steeds geen.

  1. Leuk voor de kindjes! Het staat ook nog leuk.

 3. Super mooi! Wij hebben een gelijkaardige…
  Ilse van Kreanimo onlangs geplaatst…Beeldaspecten werkblaadjes gratis downloadMy Profile

  1. Dat is toevallig, leuk!

 4. Wat ontzettend mooi, die kaart, zeker zo op hout! En inderdaad ook heel leuk voor kinderen om zo meer over de wereld te leren!
  Romy onlangs geplaatst…30 kleine geluksmomentjes om blij van te worden #2My Profile

  1. Op hout vind ik de kaart inderdaad erg mooi geworden.

 5. Wij hadden altijd de kaart van Nederland hangen. Ook met het idee dat de kinderen er onbewust van alles van zouden opsteken. Volgens mij werkt dat best.

  Op dit moment hangt er geen kaart meer, maar ik zou dat best weer willen.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Wiley fox smartphone getest!My Profile

 6. Wat een mooie kaart. Ik vond het vroeger ook al heerlijk om in de bosatlas rond te neuzen. Maar ook in eigen omgeving kan een kaart leuk zijn. Als je dan gaat fietsen kun je net een andere route uitstippelen met weggetjes die je nog niet kent.
  Irene onlangs geplaatst…Gedicht van de week: JasMy Profile

  1. Ja dat is wel het leukste, dan zie je weer wat nieuws!

 7. Wat leuk, een wereldkaart op houten planken! Ik vind het er heel mooi uitzien. En de kinderen leren zo vanzelf de wereld een beetje kennen.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…De hondenmand ligt ook fijnMy Profile

  1. Op de planken vond ik hem ook het leukste en zo spelenderwijs wat meer leren is een mooie bijkomstigheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge