Recept # 4. Panini broodjes.

Panini broodjes.

Voor mijn afgelopen kerstpakket kregen we een bon met een code om zelf op een internetsite een leuke bij jouw passend geschenk uit te kiezen.

Ik heb toen gekozen voor een panini-grill. We hadden al wel een tosti-ijzer maar daar kon je geen panini’s op maken. En panini is toch wel lekker bij een soepje of als lunchgerecht. Met de tosti-ijzer hebben we iemand anders weer blij kunnen maken en wij aan de slag met de panini-grillJe hebt in de Supermarkt speciale broodjes voor panini’s te maken te koop (Delifrance). Maar je kan ook een afbakstokbrood doormidden doen of gewoon een afbakbroodje gebruiken. Dat gaat perfect!

Let erop dat je panini nooit te vol doet met de ingrediënten, anders loopt alles eruit, en heb je veel schoonmaakwerk;-)

Het panini broodje wat ik op dit moment favoriet vind:

Achterham, Kaas, ui en  groene pesto.

Maar je kunt er enorm mee variëren, de volgende combinaties heb ik ondertussen ook geprobeerd:

–          Kipfilet, ananas, paprika en kerrie.

–          Tonijn, tomaat, ui en kaas.

–          Prosciutto ham, zongedroogde tomaat, mozzarella, kruidenkaas en rucola.

 

En dit lijkt mij ook wel een erg lekkere combinatie die ik ga uitproberen:

–          Pa­ni­ni met moz­za­rel­la, abri­koos en pro­s­ci­ut­to (recept van AH) ( 4 personen)

20 gewelde abrikozen zonder pit
15 g basilicum
8 g munt
250 g mozzarella
4 panini’s (pak 2 stuks)
25 g boter
1 el donkere basterdsuiker
80 g prosciutto crudo
Verwarm de paninigrill voor. Halveer ondertussen de abrikozen. Doe in een kom en giet er kokend water op tot ze onder staan. Laat 10 min. wellen. Giet af. Pluk ondertussen de blaadjes basilicum en munt van de steeltjes. Snijd de mozzarella in plakken. Snijd de panini’s in de lengte open.

Verhit de boter in een koekenpan en bak de abrikozen met de suiker 1 min. op hoog vuur. Beleg de onderste helften van de panini’s met de prosciutto, abrikozen, het basilicum, de munt en mozzarella. Breng op smaak met peper en dek af met de bovenste helft.

Leg de panini’s onder de paninigrill en gril 3 min. tot de mozzarella helemaal is gesmolten.

Bij de Media Markt heb je ook een assortiment aan paninigrillen.

Eet Smakelijk!

Instagram
Pinterest
Pinterest
Mail
Tagged , , ,

10 gedachten over “Recept # 4. Panini broodjes.

 1. Wij hebben ook zo’n apparaat. Heerlijk om steeds andere panini’s te maken.

  1. Dat is zo lekker dat je allemaal verschillende combinaties kunt maken!

 2. Dat lijkt mij ook iets handigs zo’n grill.
  Mijn zus heeft er ook één en kan er ook niet over zwijgen.
  Misschien toch eens op ‘mijn lijstje’ zetten!

  1. Je kan er meer kanten mee op dan een tosti-ijzer. Leuk voor op je lijstje inderdaad.

 3. Lekker zeg. Ik wil ze zo wel van het scherm af pakken en op eten!

  1. Ja dat zijn wel lekker uitziende creaties;-)

 4. Nooit aan gedacht om een panini met abrikozen te maken/eten maar toch klinkt dit wel heel interessant

  1. Ik zou zelf ook niet bedenken. Maar het lijkt mij ook er lekker.

 5. Oei, ik heb geloof ik onder een steen gelegen. Ik wist niet eens dat zo’n gril bestond. Lijkt me superhandig en lekker. Ik zou ze graag met ham, kaas en ananas maken!

 6. Oeh lekker zeg! Het is een tijd geleden dat ik een panini gegeten heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge