Wat te doen met Pasen? Activiteiten 2017.

Wat te doen met Pasen? Activiteiten 2017.

Heb jij al plannen voor het paasweekend? Wij hebben bijna elk jaar een paasbrunch met mijn familie. We maken dan allemaal iets lekkers, verder gaan we altijd wel even  naar buiten. Of we er nu nog verder, na de brunch, op uit gaan hebben we nog niet bedacht.

Heb jij  ook nog geen plannen, dan heb ik een aantal activiteiten op een rijtje gezet. Of je nu graag paaseieren wilt gaan zoeken, winkelen, of naar een festival wilt gaan.

PAASMARKTEN

Paasmarkt Den Haag: In Den Haag kun je drie dagen lang terecht op de Lange Voorhout voor de Paasmarkt, een plek die alleen al vanwege de historische omgeving een bezoekje waard is. Tijdens Pasen zijn hier bijna 100 stands te vinden waar je lekker kunt shoppen.

Paasmarkt Scheveningen: Op de pier in Scheveningen vind je tijdens Pasen de jaarlijkse paasmarkt, de Easter Fair, de (overdekte) plek voor koopjes tussen het gevarieerde aanbod. Een gezellige sfeer gegarandeerd en natuurlijk de mogelijkheid om even lekker uit te waaien aan het strand.

Paasmarkt Vlissingen: In Vlissingen bent je welkom op de Paasmarkt op de boulevard met maar liefst 150 kramen variërend van sieraden tot heerlijke wafels. Een leuk vooruitzicht, shoppen met uitzicht op zee en even een wandelingetje over het strand.

Paasmarkt Born: In combinatie met het Borner Paosjfestival, vormt ook de Paasmarkt in Born ieder jaar een populair uitje op Paasmaandag.

Paasmarkt Nijmegen Het is inmiddels traditie dat er op Tweede Paasdag in Nijmegen een grootse markt georganiseerd wordt met diverse activiteiten en stands voor met elk wat wils. Zo zijn er warenmarkten, een kunstmarkt en ook kinderspelen georganiseerd op tweede Paasdag.

Paasmarkt Panningen In Panningen in Limburg wordt ieder jaar met Pasen de grootste Paasmarkt van het land georganiseerd.

Paasmarkt Drachten: Een jaarlijkse traditie met Pasen, specifiek op Paasmaandag, is in Drachten de Paasmarkt aan die door het hele centrum van de stad loopt. Leuke kraampjes en natuurlijk de gezelligheid van vele mensen beloven ook dit jaar voor een leuk paasuitje te zorgen.

FESTIVALS

Paaspop Schijndel :Dit festival, waar eerder o.a. Caro Emerald, Di-Rect en Blof optraden, hoort ook zeker thuis in het rijtje favorieten voor dit jaar tijdens het Paasweekend.

Paaspop Den Hout: Als sinds 1995 wordt met Pasen in Den Hout het festival Paaspop georganiseerd. En met namen zoals Miss Montreal, Rowwen Hèze en Band Zonder Banaan is het dan ook al ieder jaar een spetterend feest tijdens het Paasweekend.

Paaspop Zieuwent: Met de eerste editie van Paaspop in Zieuwent in 1980 is een traditie geboren die ieder jaar vele bezoekers gedurende het Paasweekend weet te vermaken. Jong en oud bezoekt dan ook het festival en het Paasvuur, de drie podia waar 9 bands per avond verschijnen.

PoB Parade: Tijdens het Paaswerkend treden diverse bands op in Breda tijdens de PoB Parade, waar je gratis naartoe kunt! Een leuk uitje tijdens Pasen dus! Van oorsprong was de PoB Parade een klein initiatief van enkel 7 kroegen.

Poas Bloas Flestival: Na Paasparty De Lutte op 1ste Paasdag kan je op 2de Paasdag weer genieten van blaasmuziek van de St. Plechelmus Harmonie! Nationale en internationale blaasartiesten vullen dan het programma van vroeg in de middag tot vroeg in de avond.

NOG WAT ANDERE PAASUITJES

Paleis SoestdijkVanwege het succes van de afgelopen jaren wordt het Paasfestijn dit jaar op zowel Eerste Paasdag, zondag 16 april, als Tweede Paasdag, maandag 17 april, georganiseerd.
Kinderen kunnen er knutselen, schminken, speuren, genieten van een kinderoptreden en natuurlijk zoeken naar het gouden ei!

Muiderslot: Tijdens de Paasdagen geven ze speciale voorjaarsrondleidingen rondom de tulpengekte tijdens de Gouden Eeuw!

Lammetjesdag bij de Boerinn : Op de Boerderij De Boerinn in Kamerik kun je terrecht voor diverse leuke en ook gratis kinderactiviteiten zoals schilderen, de lammetjes natuurlijk knuffelen en een echte boer of boerin zijn.

Paasraces Zandvoort: Op Circuit Park Zandvoort is een programma vol van spectaculaire activiteiten. Je kunt dit jaar tijdens Pasen op 1ste Paasdag genieten van de races op het Circuit Park Zandvoort. Zie en hoor o.a. Porches, Mercedessen en BMWs over het circuit scheuren tijdens het Zandvoort Super Race Weekend.

Noordhollands Oldtimerfestival: Eerste en Tweede Paasdag is er 12000 vierkante meter beschikbaar voor de mooiste Oldtimertrucks, een live Raceshow en meer in Venhuizen. Van o.a. brandweervoertuigen tot militaire wagens, tractoren tot bromfietsen staan voor u klaar. Naast voertuigen, worden er ook diverse optredens verzorgd tijdens het festival.

Lammetjeswandeltocht: In  Den Burg kun je op tweede Paasdag deelnemen aan de jaarlijkse Lammetjeswandeltocht op Texel en zo het eiland op een unieke manier te verkennen.

 

Er is genoeg te doen!

Wat zijn jouw plannen voor het paasweekend?

Instagram
Pinterest
Pinterest
Mail
Tagged , , , , ,

8 gedachten over “Wat te doen met Pasen? Activiteiten 2017.

 1. Ow, allemaal wat ver voor mij – hahaha

  Ik ga het houden op eieren zoeken met de kinderen en familiebezoek!

  1. Leuk eieren zoeken! Dat gaan wij ook voor het eerst met onze dochter doen Eerste Paasdag. Lucas, ons zoontje is natuurlijk nog te klein. Ik moest dan maar zijn eitjes zoeken vond ze. Top idee!

 2. Paasmarkten vind ik altijd zo leuk om te bezoeken!

  1. Ik vind het ook heerlijk om naar markten te gaan waar je allemaal producten en hebbedingetjes etc uit de omgeving hebt. Veel plezier als je naar een paasmarkt gaat!

 3. Goede tips! Fijne Pasen!

  1. Jij ook, dank je!

 4. Leuke tips! Ik had geen idee dat er zoveel paasmarkten waren. Wij waren tot een paar jaar geleden altijd op circuit park Zandvoort te vinden voor het vrij rijden 🙂

  1. Er is zeker heel wat te doen met de paasdagen als he het zo bekijkt. Wat gaaf dat jullie altijd gingen vrij rijden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge