Knutselideeën Pasen Voor Peuters

Knutselideeën Pasen Voor Peuters.

De ene peuter vind knutselen super leuk en de andere heeft er niet zo veel mee. Knutselen met een peuter is vrij eenvoudig en je kan het zo aanpassen aan wat je kind kan en leuk vind. Niet te ingewikkeld en iets simpels wat niet te lang duurt is het natuurlijk het leukste.

Jolijn vind het erg leuk om te knippen, plakken, kleien, kleuren en te freubelen. Dat heeft ze niet van een vreemde, want dit vond ik als kind ook heerlijk om te doen. Ze knutselt wel met hulp, en dat is natuurlijk een gezellig momentje samen. Omdat bijna Pasen is heb ik wat leuke ideetje opgezocht om met je peuter of kleuter thuis te maken.

Kip met veertjes: Op internet zijn genoeg leuke kleurplaten te vinden, dus ook van kippen. En deze kan je peuter vervolgens beplakken met veertjes en leuk inkleuren. Het leukste is natuurlijk om zelf eerst op zoek te gaan bij de kinderboerderij of boer naar veertjes.

Kip met paasei: Dit knutselwerkje is wel wat moeilijk voor een peuter, maar ik vond hem wel erg leuk om er tussen te doen. Je kan dit heel goed samen maken en kijken welke stukjes je peuter wel al kan doen. De beschrijving en de werktekening om uit te printen staat op: http://www.traktatie-maken.nl/traktatie/Kip-met-paasei

                           

Kip met kuikentjes: Hiermee ga je aan de slag met verf! Het spreekt voor zich dat je het handje van je peuter verft en dat daarmee een afdruk wordt gemaakt op papier. Met de topjes van je vingers maak je de kuikentjes. En met een stukje rood papier de snaveltjes. Schattig en heel gemakkelijk. Ook leuk om kaarten mee te versieren.

Paaskuikentjes:Met stukjes crêpepapier die tot een klein bolletje zijn opgepropt kan je peuter dit kuikentje versieren. Dit vind ik een erg leuk knutselidee omdat dit erg goed te toen is voor een peuter. Want de handelingen: Stukjes scheuren, propjes maken en opplakken is goed te doen voor ze.

Kuiken: Dit is ook erg leuk. Laat je peuter lekker krassen en met wiebeloogjes en twee veertjes maak je er een leuk kuiken van.

 

Misschien zit er een leuk idee voor je tussen om gezellig met je peuter voor de Pasen te knutselen!

Instagram
Pinterest
Pinterest
Mail
Tagged , , ,

8 gedachten over “Knutselideeën Pasen Voor Peuters

 1. Dank je wel voor de leuke tips, ik ga hier mee aan de slag! Vooral die paaskuikentjes vind ik erg leuk.

  1. Ja die zij ook erg leuk! Ben benieuwd wat je gaat maken. De kip met propjes versieren ging hier heel goed.

 2. hahaha – handjes kunnen overal voor dienen tegenwoordig.
  Leuke lijst!

  1. Zo lang het maar op het papier is 😉

 3. Heel leuk, die handjes ook, zo schattig!

  1. Dat zijn ze zeker!

 4. Die paaskuikentjes zijn superleuk. Die doen me denken aan mijn kindertijd.

  1. Ja inderdaad, simpel maar erg leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge