De Derde Verjaardag Van Jolijn.

De Derde Verjaardag Van Jolijn.

Afgelopen zaterdagmiddag hebben we de derde verjaardag van Jolijn gevierd. Wow, derde verjaardag alweer, erg cliché maar het is net als de dag van gisteren dat ik haar voor het eerst in mijn armen had.

We hadden besloten om het niet al te vroeg aan Jolijn te vertellen dat we zaterdag haar verjaardag zouden vieren. Dit om wat onrust voor haar te besparen. We hebben het haar vrijdag verteld dat ze de volgende dag jarig is. Ze was natuurljjk helemaal blij om dit te horen en het moest van haar maar snel de volgende dag zijn.

‘S avonds hebben Johan en ik de huiskamer en haar stoeltje versierd. Ook ben ik nog aan de slag gegaan om een berencake te maken. Dit jaar geen zelfgemaakte marsepeinen taart omdat ik daar echt even voor moet gaan zitten, en die tijd was er nu even niet. Maar de berencake was ook leuk gelukt. Daarnaast hadden we nog een mooie Dora marsepeinen taart besteld bij de bakker, die we de volgende dag konden ophalen.

’S morgens verraste we haar op haar slaapkamertje . Ik had wat kleine cadeautjes ingepakt die ze daar mocht openmaken en er werd natuurlijk gezongen! Ook kreeg ze de verjaardagskaarten door de brievenbus waren gekomen. Door het dolle heen was ze, zo leuk dat blije koppie. We zaten met elkaar nog even lekker op bed voordat ik haar aan ging kleden en we gingen ontbijten. Beneden in de huiskamer stond haar verjaardagscadeau, een nieuwe Loekie fiets, te blinken. En ze keek haar ogen uit naar alle mooie slingers en werd wild van enthousiasme, zo leuk!

              

Vervolgens zijn we gaan ontbijten. Daarna moest er natuurlijk op haar nieuwe fiets worden gefietst buiten. Dus Johan ging met haar een blokje om. Vervolgens heeft hij de verjaardagstaart van Dora opgehaald bij de bakker. En die was ook zo mooi geworden! Dat zie je wel op de foto. Met elkaar hebben we toen bij de koffie alvast de berencake aangesneden.

Na het middag eten hebben we Jolijn nog even een filmpje laten kijken zodat ze fit zou zijn voordat het verjaardagsfeest zou gaan beginnen. Het wachten op de visite was voor haar een beproeving.

                

Op de middag kwam de verjaardagsvisite gezellig langs.  De opa’s en oma’s, ooms en tantes en wat vrienden met hun kindjes waren er om haar te feliciteren. Toen het grootste gedeelte er was konden we gaan zingen en mocht Jolijn de kaarsjes uitblazen, om vervolgens van de taart te gaan smullen. Dit was een mooi momentje, je zag haar genieten en stralen.

Jolijn is enorm verwend door iedereen. Ze vond het helemaal te gek om alle cadeautjes uit te pakken. Nadat alle visite weg was, was de jarige jet wel erg moe van alles. Het eten van de patatjes hebben we daarom maar naar zondag verplaatst. Een simpel broodje hebben we met elkaar gegeten en vervolgens een vermoeide, blije Jolijn naar bed gebracht.

Ik  vind de verjaardag van mijn kind(eren) toch wel een van de leukste dagen van het jaar.  Het is een mooi gezicht om je kind zo blij te zien met alle verassingen en versiersels van die dag. Jolijn kreeg nu ook veel meer van haar verjaardag mee dan de vorige keren, dus extra leuk.

Morgen viert ze haar verjaardag op het kinderdagverblijf. Vanavond dus aan de slag met de traktatie.

 

Hoe vieren jullie de verjaardag van je kindjes, en vinden jullie dit ook zo een speciale dag?

 

Instagram
Pinterest
Pinterest
Mail
Tagged , , , ,

7 gedachten over “De Derde Verjaardag Van Jolijn.

 1. Wat is die berencake ontzettend leuk! Als ik eerlijk ben had ik altijd een enorme hekel aan verjaardagen. Al dat gedoe eromheen, ik werd er soms niet goed van. Vooral ook omdat mijn oudste autistisch is en op 3 december jarig is…Allemaal extra onrust! Pas sinds dit jaar kan ik echt zeggen dat ik de verjaardagen wél leuk vind. Dat geld zelfs ook voor mijn eigen verjaardag.

  1. Ja het is inderdaad wel erg vermoeiend hoor een kinderverjaardag. Voor het kind zelf en voor de ouders ook. En dan ook nog eens op 3 december, in de drukke feest maand, jarig zijn, is wel heftig ja.
   Wij hebben er dan ook bewust voor gekozen het maar 3 uurtjes te vieren. En dat was helemaal prima, lang zat voor iedereen en zo bleef het ook nog leuk!

 2. Wauw, die berencake is echt zo goed gelukt! Wat een leuk idee! Nog gefeliciteerd met je dochter! Zo te horen was het een heerlijke dag. En even geheel off topic, maar ik wilde even zeggen dat ik de naam Jolijn zo leuk vind. Die hoor je niet zo vaak, maar ik vind het echt een hele leuke meisjesnaam 🙂

  1. Dank je! Wij vonden en vinden Jolijn ook een mooie vrolijke naam. Morgen trakteert ze de berencake ook op het kinderdagverblijf. Had hem net gemaakt, maar was iets mis gegaan. Dus nu weer een nieuwe in de over….

 3. Nog gefeliciteerd met de derde verjaardag! Wat een prachtige taart hadden jullie!

  1. Bedankt! Het was zeker een mooi taart en hij smaakte ook heerlijk!

 4. Nog van harte gefeliciteerd! De Dora taart is een leuk idee, ik denk dat wij voor een Dora thema gaan met mijn dochters 3e verjaardag, dus dat past perfect! De berencake was ook goed gelukt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge