De koeien zijn weer in de wei!

De koeien zijn weer in de wei!

De lente is van start gegaan dit jaar op 20 maart 2017 en wel om 11.28 uur. Nadat op 1 maart de meteorologische lente al begonnen is, is het nu dus ondertussen officieel (astronomische) lente. Deze eerste lentedagen is ook goed nieuws voor de koeien, want die mogen weer voor het eerst naar buiten!

           

Op de boerderij bij mijn zus gingen gistermiddag de koeien voor het eerst weer naar buiten. Samen met Jolijn gingen we naar dit mooie lentetafereel kijken.

De  staldeuren werden weer geopend voor de koeien zodat ze uitgelaten de wei konden betreden. En daar hadden ze zin in. Vrolijk en springend renden ze naar buiten de wei in. Ze renden in een kudde achter het weiland in, om vervolgens terug te keren, en daar weer alles nieuwsgierig te bekijken. Een enkele koe deed het wat rustiger aan, en kwam later uit de stal. Eerst om het hoekje kijkend, en daarna met een sprintje naar de anderen toe!

Hoe leuk is dit voor kinderen om te zien. Als ik zag hoe prachtig Jolijn dit vond, dan is het zeker de moeite waard om dit met kinderen te ondernemen. Elk jaar stellen door heel Nederland een aantal boerderijen hun bedrijf open om te mogen meekijken. Meestal staat dit in het lokale nieuwskrantje of internet.

Het uitgelaten springen en rennen van de dieren heeft niet voor niets de naam ‘koeiendans’ gekregen. De koeien blijken over een aantal verrassende moves te beschikken als zij voor het eerst weer in de buitenlucht zijn. Helaas krijgen tegenwoordig lang niet alle koeien deze kans.

Ik heb het nu al meerdere malen meegemaakt, maar het is elke keer weer zo een mooi gezicht om te zien. En vooral gisteren natuurlijk met het lentezonnetje erbij, heerlijk. Laat de lente zich deze week maar voortzetten!

 

Hebben jullie dit ook al eens meegemaakt, of gaan jullie ook nog bij een boerderij kijken binnenkort?

 

Instagram
Pinterest
Pinterest
Mail
Tagged , , , ,

5 gedachten over “De koeien zijn weer in de wei!

  1. altijd weer een mooi spectacel!!
    blije koeien?

  2. Wij wonen tussen de boeren, en hier lopen de koeien inderdaad ook weer lekker buiten! Het is net een levend tuinschilderij.

    1. Elke keer weer een mooi plaatje!

  3. Wat een mooi moment is dat toch! Heerlijk vind ik het als de weilanden weer vol staan met koeien (en lammetjes binnenkort!) 🙂

    1. Ohjaa lammetjes dat is ook zo een leuk en vrolijk gezicht! 🐑

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge