Kinderboeken ter voorbereiding op een broertje of zusje.

Kinderboeken ter voorbereiding op een broertje of zusje.

Je bent zwanger van je tweede kindje. Super bijzonder natuurlijk en waarschijnlijk ben je helemaal in de wolken. Toch heeft de komst van een nieuwe baby best een impact op het gezin en op je oudste kind. Om hem of haar voor te bereiden op die grote verandering zijn er diverse boekjes verkrijgbaar die je samen met je kind kunt lezen ter voorbereiding op de komst van de baby.

Er zijn natuurlijk boekjes verkrijgbaar voor de wat oudere kindjes en de wat jongere kindjes.

Zo hadden wij ook een boekje in huis wat nog wat moeilijk voor mijn dochtertje was.

De boekjes die wij met haar hebben gelezen zijn.

Bobbi wordt grote broer.

Van Monica Maas en Ingeborg Bijlsma. Een verhaaltje in de vrolijke serie over Bobbi. Mama zegt: “Ik heb een nieuwtje. Er komt gauw een kindje bij.”Bobbi zegt: “Echt waar, een baby? Dat is leuk!” roept hij dan blij. Prachtige plaatjes en de zoals alle boekjes van Bobbie leuk en duidelijk geschreven en erg mooie illustraties.

Zetje krijgt een zusje!

Geschreven door Ingrid Westelaken. Een uitgave van CZ (zorgverzekering). Dit boekje kregen we van een vriendin. Dit boekje is hier heeft meest gelezen. Duidelijke illustraties en tekst.

 

Kleine Pluis van Dick Bruna.

De boeken van Nijntje, wie is er niet groot mee geworden! Nijntje danst door het huis van blijdschap. Vader en moeder Pluis hebben haar net verteld dat ze een broertje of een zusje krijgt. Ze maakt vast een paar cadeaus. Als kleine Pluis geboren wordt, is Nijn er helemaal stil van, want ze had niet verwacht dat het zo klein zou zijn. De volgende dag trakteert ze de hele klas op beschuit met musjes.

Zo zijn er nog heel wat leuke boekjes verkrijgbaar.

Heb jij je oudste met behulp van een boek voorbereid op de komst van de baby en heb jij nog een leuke kinderboekentip in deze serie?

Instagram
Pinterest
Pinterest
Mail
Tagged , , , , , ,

6 gedachten over “Kinderboeken ter voorbereiding op een broertje of zusje.

  1. Ja, boekjes zijn daar ideaal voor vind ik. Zeker die van Nijntje, want die zijn lekker rustig en duidelijk.

    1. Ja, Nijntje is zeker leuk en duidelijk. Het leuke is dat ik van mijn dochter sommige zinnetjes uit de boekjes nu weer terug hoor. Ze wist nu dat sommige dingen bij het broertje of zusje krijgen horen, zoals bijvoorbeeld dat er bezoek komt, buischuit met muisjes etc.

  2. Wij hadden die van ‘Wat zit er in je buik mama’ – Was een grote hit: https://www.bol.com/nl/p/wat-zit-er-in-je-buik-mama/1001004005454049/?country=BE

    1. Dat boekje hadden we bij de bieb geleend, en inderdaad viel ook in de smaak.

  3. Haha, puberzoon had geen behoefte aan boekjes. En tegen dreumes hebben we gewoon veel gepraat over ‘mijn buik’. Toen hij 8 maanden was raakte ik namelijk in verwachting van babydochter. Hij leek het wel te begrijpen overigens. Ik kan me voorstellen dat je vanaf twee jaar boekjes gaat lezen! Leuk!

    1. Ja bij een puber hoef je daar niet mee aan te komen;). En 8 maanden is dan net weer even te klein inderdaad voor zulke boekjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge