Verjaardagstraktaties

Verjaardagstraktaties.

Mijn dochter wordt binnenkort 3 jaar en gaat dan trakteren op het kinderdagverblijf. Ik ben op Pinterest weer eens gaan rond speuren voor leuke traktaties. Maar dan ook wel naar traktaties die niet te moeilijk zijn om te maken en toch leuk zijn. Ik heb er een aantal gevonden. Kijk je mee?

Zoenen en stroopwafel

Dit is zou een leuke traktatie voor in de herfst kunnen zijn maar dat hoeft natuurlijk niet.

 

Vlinder

Deze traktatie heb ik al een aantal keer voorbij zien komen, maar hij blijft leuk! Wat heb je nodig: zakjes met schuifsluiting, houtenwasknijper, wiebeloogjes, pijpenragertje. Je versiert de wasknijper en plak hier wiebeloogjes op. Knijp een pijpenrager vast en vorm hier de voelsprietjes van. Klem de wasknijper in het midden van het zakje, vul beide kanten met de traktatie en sluit het zakje. Je kan bijvoorbeeld gezond en ongezond doen. Haal de wasknijper middenin weg, en draai het zakje 360 graden en knijp de wasknijper in het midden vast.

 

Spiesjes met poffertjes en fruit

Dit vind ik er altijd zo leuk uitzien en je kunt gezond en ongezond met elkaar combineren. Je kan de spiesjes natuurlijk zo groot maken als je zelf goed vind. Een prikker met een leuk vlaggetje of iets dergelijks erop is ook leuk.

 

Pyamabananen

Met stift geef je de bananen een leuk gezichtje, een geruite servet eromheen en je bent al klaar. Een gezonde traktatie!

 

Hartige Spies

Hiermee kun je variëren zoals je zelf wilt, leuk en lekker vind.

 

Nijntje

De traktatie van vorig jaar van Jolijn. Wel even wat knip werk. Maar je kunt het ballonnetje ook achterweg laten en alleen een nijntje op een doosje met rozijntjes of op een nijntjekoek plakken.

 

Versierde Soesjes

Je hebt voor de traktatie nodig: (diepvries)soesjes, witte chocolade, en smarties. Je smelt de chocolade en doopt de soesjes in de gesmolten chocolade en vervolgens in de smarties.

 

Knakworstjes met bladerdeeg

Je maakt ze van knakworstjes en bladerdeeg wat je in slierten snijdt. Voordat je ze in de oven doet, steek je houten stokjes in de knakworstjes, vervolgens rol je hier de bladerdeeg slieren omheen. In zo’n 10 minuten bak je ze af.

Wat mijn dochter straks gaat trakteren heb ik hier uit uitgekozen. Dit laat je binnenkort zien in een artikel.

Wat vind jij de leukste traktatie of heb je nog andere leuke tips?

Instagram
Pinterest
Pinterest
Mail
Tagged , , ,

5 gedachten over “Verjaardagstraktaties

  1. Die vlinder vind ik erg leuk! Makkelijk van te voren klaar te maken, goed te vervoeren en nog gezond ook. Beter wordt het niet!

    1. De vlinder is inderdaad erg leuk om te trakteren! Lekker vrolijk en de zakjes zijn te vullen naar eigen keus. Helaas heb ik deze traktatie de laatste periode al een paar keer voorbij zien komen op het kinderdagverblijf. …Dus de keus valt hier op iets anders leuks;)

  2. Ik ben misschien een zemel, maar ik zou voor gezond gaan. En de spiesjes zijn misschien niet helemaal veilig voor driejarigen? Die vlinders en nijntje vind ik overigens erg leuk! Succes met je keuze!

    1. Dankje! Op zich zoetigheid genoeg, maar denk dat ik voor de combinatie ga 😉

  3. Spiesjes met poffertjes en fruit ziet er lekker uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge