Internet ABC-tag

Internet ABC-tag.

Ik maak net zoals velen van jullie veel gebruik van internet. Informatie opzoeken of online shoppen is bij mij favoriet. De ‘internet ABC-tag’ heb je vast al wel eens eerder ergens voorbij zien komen. Ik wilde hem steeds al een tijdje invullen, maar het kwam er steeds niet van. Nu ik er laatst weer eens aan dacht besloot ik hem maar gelijk in te vullen. Laatst spotte ik hem weer bij http://www.fantasticmoms.nl/ en werd weer herinnerd aan deze leuke tag. De bedoeling van deze tag is dat je de eerste letter intikt in je adresbalk en je verteld daarna welke site er verschijnt.

Hier komen mijn resultaten!

 

A -Ah Op de site van Albert Heijn  zoek ik af en toe naar lekkere recepten. Ik vind de recepten altijd duidelijk beschreven. De laatste periode heb ik weinig nieuwe recepten uitgeprobeerd. Dus ik denk dat dat voor het laatst rond de kerstperiode is geweest. Dit jaar wilde ik graag een keer een kersttulband maken en zocht daarvan een recept op internet. Uiteindelijk heb ik niet het recept van AH gebruikt.

 

B – Bol.com Hier zoek ik regelmatig ook naar cadeautjes. Tegenwoordig heb je voor de kinderenverjaardagen van die handige digitale lijstjes en die linken dan weer naar de site waar je ze kan bestellen. Laatst heb ik een cadeautje voor het zoontje van mijn vriendin besteld die 4 jaar is geworden. Autootjes voor zijn racebaan. Ik weet niet welk merk. Super makkelijk en de volgende dag in huis.

C – One.com Hier log ik regelmatig op in om mijn mail te kijken of de statistieken van mijn blog te bekijken. Ik had eerst nog geen snelkoppeling gemaakt, dus moeste het elke keer intypen wat niet zo handig was. Verder is het leuk om af en toe te kijken hoe mijn site bekeken wordt.

D – Dirk.nl De wekelijkse boodschappen halen wij bij de Dirk. Op zondag komt er altijd een nieuwe folder uit met de aanbiedingen. En daar ben ik nogal van haha. Dus die bekijk ik altijd en maak naar aanleiding daarvan een boodschappenlijstje, en een weekplanning wat we de aankomende week ongeveer gaan eten. Gek op lijstjes;-)

E – Esprit.nl Ik denk dat ik hier in mijn zwangerschap wat items heb besteld. Voor mijn zwangerschap bestelde ik daar niet zo veel meer wat ik eerste wel deed, dit omdat ik nooit echt meer iets leuks tussen de collectie vond zitten. Maar ik heb twee truitjes in mijn zwangerschap aangeschaft. En heb ze veel gedragen.

F – Funda Hoe leuk is het om te kijken wat er te koop staat in de omgeving. Af en toe ga ik even scrollen naar de huizen in de omgeving. Niet dat we plannen hebben om te verhuizen maar gewoon voor de leuk. Vrienden van ons zijn pas geleden verhuist, en dat huis heb ik voor het laatst bekeken op funda.

G – Google Ja hier hoef ik natuurlijk niet veel uitleg over te geven. Stel je vraag aan google en het antwoord rolt er zo uit.

H – Hotmail Naast het mailadres voor lisetteloves heb ik ook al jarenlang een hotmail account. Dit is voor mijn privé mail. Hier probeer ik dagelijks op te kijken. Op mijn werk in het ziekenhuis heb ik ook nog een mailadres. Zou houden we alles een beetje gescheiden zeg maar.

I – Instagram Niet al te lang geleden heb ik het Instagram ondekt en een account aangemaakt: https://www.instagram.com/lisetteloves.nl/ Tja, soms loop ik een beetje achter in zulk soort dingen. Maar I love it! Ik vind het leuk om mooie en leuke momenten vast te leggen in een snapshot en te delen met anderen. Ook volg ik verschillende mensen en bloggers. Heerlijk om te kijken. En de fotobewerking vind ik ook wel erg leuk en handig.

J – Jumbo Op deze site ben ik vast terecht gekomen toen ik naar een recept zocht. Net zoals de AH site staan op de site van Jumbo ook erg leuke recepten uitgewerkt.

K – Kruitvat Kruitvat, ik ben erg gek op. Vaak scoor ik aanbiedingen. Laatst heb ik een online bestelling gedaan, wat ik eerder nog nooit heb gedaan bij Kruitvat. Ik heb luiers (hoe kan het ook anders), douchefoam, vitaminen en diksap besteld. Omdat ik nu twee kinderen in de luiers heb ( Jolijn alleen nog ‘s nachts ) vond ik dit wel een keer gemakkelijk om online te bestellen en daarvoor niet naar de winkel te moeten gaan. Ik wilde ook graag een nieuwe lipstick mee bestellen, maar die hadden ze niet online. Ze hebben dus niet alles wat in de winkel verkrijgbaar is.

L – Lisetteloves Omdat ik natuurlijk regelmatig ook een kijkje neem op mijn blog: http://www.lisetteloves.nl/ Ik vind het echt heerlijk om te bloggen. Het lijkt wel een beetje een verslaving en ik kan wel zeggen dat ik een nieuwe hobby heb gevonden. Zo heb ik verschillende ideeën in mijn hoofd wat ik graag met anderen wil delen.

M – Misslipgloss Al een aantal jaren volg ik de blog van Misslipgloss. Ze heeft altijd leuke artikelen en producten die test. Zo heb ik op haar advies al verschillende items aangeschaft. De manier waarop ze schrijft spreekt me aan. Ook nu ze een vernieuwde site heeft blijf ik haar volgen.

N – Nu.nl Overdag als ik thuis ben heb ik altijd de radio aan en hoor ik het nieuws. ’s Avonds probeer ik altijd het 8 uur journaal te kijken of het rtl nieuws. Maar je hebt natuurlijk ook dagen dat dat er niet van komt en dan check ik altijd nu.nl. Van mezelf vind ik dat ik (redelijk) op de hoogte moet blijven van het nieuws in de wereld.

O – One.com Dit resultaat kwam er ook weer uitrollen (zie resultaat bij C). Als tweede kwam outlook eruit. Outlook gebruik ik voor mijn werk. Omdat ik nu verlof heb kijk ik af en toe (liever helemaal niet) de mailbox van mijn werk. Zo blijf ik nog een klein beetje op de hoogte van de ontwikkelingen daar. Ik hoef van mezelf niet alles te weten, want wil lekker genieten van mijn verlof, maar bepaalde zaken zijn wel handig. Of er bijvoorbeeld nieuwe collega’s zijn, indelingen, en andere grote veranderingen.

P – Pinterest Ook zo een leuke site. Ik zoek er leuke receptjes, interieur ideeën, tuin ideeën, kindertips, beauty/fashion tips etc. Laatst heb ik erop gekeken om een leuke geboortetraktatie te zoeken voor op het kinderdagverblijf van mijn dochter. En zo ben ik ook al een beetje aan het kijken naar een verjaardagstraktatie voor over een paar weken. https://nl.pinterest.com/lisetteloves/

Q – Queen Hoe het komt dat zoekresultaat eruit komt rollen zou ik echt niet weten.

R – Rabobank Onze centjeszaken zijn bij de Rabobank. De laatste keer dat ik erop heb gekeken is om informatie te zoeken naar de verschillende spaarrekeningen voor kinderen. Dit hebben wij nog niet gedaan voor onze dochter. Ze heeft een eigen spaarpotje. Maar misschien dat we toch maar eens een spaarrekening gaan openen.

S – Stemwijzer Omdat ik geen idee heb waar ik straks op moet gaan stemmen ben ik hier gaan kijken. Ik heb hem nog niet ingevuld.

T – Tvgids Om te kijken wat er op de tv komt, hoe laat en wanneer.  Ik kijk graag Detectives, maar die komen vaak laat op de avond. Ik stel dan mijn tv in om ze op te nemen. Helaas kun je niet alles meer terug zien op Uitzendinggemist, of soms ben ik te laat en is het programma er alweer af gehaald.

U – UMCzorgverzekering Via mijn werk heb een collectieve zorgverzekering bij UMC. (Academische Ziekenhuizen). Laats heb op deze site online ons zoontje bijgeschreven.

V – Vertalen Ik ben niet altijd even goed in mijn talen. Dus soms weet ik echt niet wat een woord betekend en zoek het dan even op.

W – WordPress Mijn blogsite heb ik met WordPress in elkaar gezet. Dat ging bij mij niet helemaal vanzelf. Ik heb er zelf totaal geen verstand van dus heb een beetje hulp gekregen maar heb zelf erg veel uitgezocht. Als nog ben ik redelijk tevreden met wat ik nu in elkaar heb kunnen zetten. Maar ik moet er zeker een keer met iemand die er verstand van heeft goed voor gaan zitten. Want veel dingen krijg ik zelf gewoon niet voor elkaar.

X – Xenos Grappig dat Xenos eruit komt. Wellicht heb ik een keer iets opgezocht op hun site. Maar wat dit nu is geweest kan ik niet meer herinneren.

Y – Youtube Op Youtube kijk ik soms filmpjes van bloggers. En mijn dochter mag af en toe ook eens een filmpje kijken. Verder kijk ik er eigenlijk niet op.

Z – Zooplus Het katten en konijnenvoer bestel ik altijd online. Het is voordeliger dan in de winkel en de zware voerzakken hoef ik dan niet te sjouwen omdat het thuis wordt bezorgd. Ze hebben een lekkere snelle levering , wat heel handig is omdat ik er altijd bijna net op het laatste moment achter kom dat het op is.

Instagram
Pinterest
Pinterest
Mail
Tagged , , , ,

2 gedachten over “Internet ABC-tag

  1. Wat een superleuke tag en leuk om je antwoorden te lezen! Ik heb dit nog nooit uitgeprobeerd, maar denk dat ik wel veel dezelfde uitkomsten zal hebben. Bol.com, WordPress.com, Xenos.nl…op al die sites ben ik ook regelmatig te vinden 🙂

    1. Ja het het zeker leuk om eens uit te proberen! Meestal de algemene sites die er uitkomen en paar verassende uitkomsten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge