7 Geboorte Traktaties

7  MAKKELIJKE GEBOORTE TRAKTATIES

Is er bij jullie een kleintje geboren? Dan zijn je eventuele andere kinderen vast heel erg trots en blij. Ze staan vast te popelen om op school of op het kinderdagverblijf/gastouder te kunnen trakteren en iedereen te vertellen over hun broertje of zusje.

Het eerste wat natuurlijk in je opkomt is beschuit met muisjes. Beschuit met muisjes wordt in heel Nederland gegeten als er een baby is geboren. De meeste mensen vinden het ook erg lekker! Beschuit met muisjes blijft dan natuurlijk een prima optie om te trakteren.

Om je te inspireren een originele traktatie te verzinnen heb ik zeven leuke ideeën voor je op een rijtje gezet. Kijk maar mee!

 

1.       Spekspiesjes

Zoek je een traktatie voor echte snoepkonten? Maak dan zelf spekspiesjes. Je koopt lange satéprikkers en spietst hier om en om bijvoorbeeld witte en roze spekjes of witte en blauwe spekjes aan.

2.       Geboortekoekjes met naam van muisjes

Geboortekoekjes met de naam geschreven met muisjes is natuurlijk super leuk. Bak hiervoor eerst koekjes van deeg of koop gladde koekjes. Vervolgens schrijf je met een dun laagje glazuur de naam van je baby op de koekjes. Het glazuur kan zo dienen als ‘lijm’ voor de muisjes. Zo weet iedereen direct hoe jullie nieuwe baby heet.

3.       Soesjes

Heel simpel, maar ook erg lekker is een (diepvries)slagroomsoesje versierd met muisjes. Bestrijk de bovenkant van een soesje met witte chocoladepasta of doop het in gesmolten witte chocolade en daarna in de muisjes of in de hagelslag. Daarna kun je de soesjes gewoon weer in de vriezer stoppen en ze daar laten wachten tot de baby geboren is.

4.       Lange Vingers

Doop een stukje van een lange vinger in de gesmolten chocolade en daarna in de muisjes of hagelslag. Makkelijk en snel te maken, ziet er leuk uit en nog lekker ook! Zeer geschikt voor op een kinderdagverblijf.

5.       Soepstengels

Of doe hetzelfde met een soepstengel. Doop een puntje in de chocolade en daarna in de muisjes of hagelslag. Plaats deze soepstengels in een pot met muisjes, een mooi lint er omheen en je hebt weer een leuke traktatie.

6.       Kraamzoenen

Je kunt de good old negerzoen heel gemakkelijk versieren met blauwe of roze muisjes. Dit hapje is snel te maken en erg lekker.

Je verdeeld de muisjes over een schoteltje of bakje. Verwarm de bovenkant negerzoen boven het gasfornuis of met een crème brulee brandertje zodat de chocolade aan de bovenkant smelt. Dip de negerzoen als de chocolade zacht is geworden in het schoteltje met muisjes. Laat de kraamzoenen even staan zodat de chocolade weer kan stollen.

7.       Nijntje met een jasje aan

Dit hapje valt voornamelijk in de smaak bij kleine kinderen.

Verdeel  muisjes over een schoteltje. Smeer het jasje van Nijntje voorzichtig in met zachter roomboter. Dip het koekje hierna met de boterkant naar beneden in de muisjes.

 

En wist je dat je de muisjes ook kunt vervangen door bruin/roze of bruin/blauwe hagelslag?

Je kunt de traktaties natuurlijk ook leuk gebruiken voor een kraamfeest of de kraamvisite.

Ik heb uit dit rijtje al iets leuks uitgezocht wat mijn dochter gaat trakteren. Hierover komt later een artikel hoe we dit gemaakt hebben!

 

Naar welke traktatie gaat jouw voorkeur?

 

Instagram
Pinterest
Pinterest
Mail
Tagged , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge