De laatste zwangerschapsweken…tips wat je kunt doen.

De laatste zwangerschapsweken…..tips wat kun je doen.

We leven in een wereld waarin we veel weten en kunnen en waarin we van alles plannen en over veel dingen controle hebben. Maar het is nog steeds zo dat je niet weet op welke dag je baby wordt geboren. Een zwangerschap duurt 37 tot 42 weken. Ergens in die 5 weken bevind zich de uitgerekende datum. En eigenlijk is dat heel mooi en magisch. Het is namelijk de perfecte voorbereiding op je bevalling en op het ouderschap en om te gaan met het onbekende. Vijf weken waarin het elke dag kan gebeuren…waarin de kans dat je kindje geboren wordt met elke dag toeneemt. Sommige vrouwen voelen de dag duidelijk naderen, anderen staan in de ochtend op en denken dat ze nooit gaan bevallen om die avond een kind in de armen te hebben. Je weet het niet.

Om niet teveel met het ‘wachten’ bezig te zijn heb ik enkele tips opgeschreven wat je in je laatste zwangerschapsweken zou kunnen doen, of juist niet.

Lezen

Tijdens je verlof kun je gebruik maken van die tijd om boeken te lezen. Dat kunnen boeken zijn die je voorbereiden op het aanstaande ouderschap of je lieveling genre,  al het maar is om even te ontspannen. Ik weet nog dat toen ik net moeder werd, ik me niet meer goed kon concentreren om te  lezen terwijl ik dit tijdens mijn verlof voordat Jolijn geboren was, juist veel deed. Maak van die tijd gebruik, als je van lezen houdt natuurlijk, het is heerlijk om op die manier te kunnen ontspannen.

 

Badderen of Douchen

Soms voelt zelfs liggen op de bank, of bed,  niet prettig en kan ik mijn draai maar niet vinden. Wat mij dan helpt om te ontspannen is een lekker warme douche. Of ga lekker in bad. Zelf vind ik dat niet zo lekker met een dikke buik en heb het al snel te warm.

Doe lekker een middagdutje

Een dutje op de bank of in bed. Die kun je in dit laatste gedeelte van je zwangerschap ook meer dan gebruiken. Als je al moeder bent en je hebt een kindje dat niet meer in de middag wil slapen, dan zal je die tijd enkel kunnen plannen op momenten dat je oppas hebt, maar zodra die momenten er zijn is mijn tip om het er lekker van te nemen. Zeker als je in de nachten al slecht slaapt is dit het moment om op te laden. Jolijn is af en toe doordeweeks naar de oma’s en opa’s gegaan voor een paar uurtjes zodat ik even lekker een dutje kon doen.

 

Op tijd naar bed gaan

Tja dit is niet mijn sterkste kant. De ene avond val ik bijna in slaap op de bank en ga ik netjes rond half elf naar boven. Andere avonden wordt het toch weer half twaalf dat ik naar boven ga en eer dat ik dan soms in slaap val…. Op zich niet zo’n ramp, maar ik slaap al niet zo best en word vaak een aantal keer per nacht wakker dus dan is alle slaap die ik weet mee te pakken mooi meegenomen natuurlijk.

 

Series kijken

Als je nog geen Netflix had dan is dit misschien het moment dat je het echt gaat gebruiken. Wij hebben geen Netflix maar vermaak me ook met Uizending Gemist. Dit wordt tegenwoordig ook steeds minder helaas wat je terug kunt kijken. Maar ik vind het heerlijk om een Detective terug te kijken.

Leef met de dag

Maak iets fijns van elke dag. Doe dingen waar je zin in hebt en wanneer je er zin in hebt. Vooral bij een eerste kindje kan dit heel goed! De tijd is helemaal aan jou! Geniet er van. Lees, schrijf, kijk films, doe dutjes op rare tijden, maak een lange wandeling, ga lunchen of uit eten, ga wat leuks doen met je partner.
Als je al een of meerdere kinderen hebt rond lopen, dan lukt dit wat minder makkelijk. Regel dan genoeg tijd voor jezelf, door opvang, speel dates, vrienden of familie die ze even mee nemen. Zodat jij even alle tijd hebt voor jezelf en je buik baby.

 

Wat doe of deed jij het liefst in de laatste weken van je zwangerschap?

Instagram
Pinterest
Pinterest
Mail
Tagged , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge