Week Van Het Vergeten Kind

Week van het Vergeten Kind

Elk jaar vindt van 29 januari t/m 4 februari de Week van het Vergeten Kind plaats. In deze week wordt extra aandacht gevraagd voor de vergeten kinderen. Ik vind het een heel mooi initiatief dat ik ook volledig steun.

“Helaas verblijven er in Nederland jaarlijks tussen de 30.000 en 35.000 kinderen in opvanglocaties. Vergeten kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten en gevlucht zijn en opgroeien op een plek met minimale speelmogelijkheden en traumabegeleiding. Dit is niet hoe een kinderleven moet beginnen.”

Mijn hart breekt als ik denk aan al die kinderen die opgroeien in onzekerheid en met zoveel verdriet.  Ik kan me er niks bij voorstellen, hoe het moet voelen voor hen. Ik ben blij en dankbaar dat ik zelf een warme en veilige jeugd heb gehad. Dat ik onze dochter een goede basis mee kan geven. En omdat ik het zo goed heb, wil ik wat doen voor die kindjes die het niet zo goed hebben. Daarom heb ik gisteren een donatie gedaan aan het Vergeten Kind. Dit draagt bij aan de activiteiten van de stichting, zoals het opknappen van opvanglocaties, het bieden van pedagogische ondersteuning en vooral het zichtbaar maken van deze vergeten kinderen.

Creatieve post-its in de week van Het Vergeten Kind

De campagne met de hartenhuisjes is al even begonnen waarbij er net als in het vorige jaar aandacht wordt gevraagd voor de vergeten kinderen in Nederland. Misschien heb je ze al bij verschillende ramen gezien?

Opgroeien in een warm en liefdevol huis. Voor velen (gelukkig!) zo vanzelfsprekend, maar voor meer kinderen dan je denkt is de werkelijkheid anders. Met deze hartverwarmende landelijke actie hoopt de stichting mishandelde, misbruikte, verstoten of gevluchte kinderen zichtbaar te maken.

Elk kind heeft het recht om gezien en gehoord te worden. Elk kind heeft het recht om te lachen en een fijne jeugd te hebben.

Op www.hetvergetenkind.nl kun je een donatie doen.

Instagram
Pinterest
Pinterest
Mail
Tagged

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge