Boeken Wishlist # 2017.

BOEKEN WISHLIST

Het lezen van een boek vind ik heerlijk. Je bent met je gedachten ergens anders en voor mij echt een manier om te ontspannen. Zeker als ik een erg leuk boek aan het lezen kan ik me er op verheugen elke keer weer verder te gaan lezen.

Tegenwoordig lees ik niet zo veel als voor de geboorte van mijn dochter. Toen las ik met gemak een boek in een week uit. Na mijn eerste zwangerschap kon ik me op een of andere manier het eerste jaar niet meer goed concentreren op het lezen van een boek.

Later ging dit weer en heb ik een e-reader aangeschaft. Wat een geweldige aankoop is dit geweest. En sindsdien heb  ik het weer aardig opgepakt. Ik ben benieuwd hoe dit straks zal gaan. Ik heb in ieder geval wel een lijstje met de boeken die graag dit jaar wil gaan lezen.

 

Het bekende schrijversechtpaar slaat een nieuwe weg in met een geplande achtdelige thrillerserie rond de Londense psychoanalytica Frieda Klein. Frieda Klein is psychoanalytica en ondersteunt politieonderzoeken bij moorden. Elke keer belandt ze er weer in, terwijl ze het eigenlijk helemaal niet wil. Er zijn acht delen verkrijgbaar, ik heb er zes neergezet omdat ik acht delen best veel vind, en ik zal ze ook niet achter elkaar gaan lezen.

 

De Australiër Graeme Simsion veroverde de wereld met zijn debuutroman Het Rosie Project. De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina’s tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden.
Dan komt Rosie Jarman in zijn leven: verre van perfect, maar wel intelligent en mooi. En ze is ook op zoek naar haar biologische vader – een zoektocht waar Don haar misschien bij zou kunnen helpen.  Van een een collega kreeg ik de tip om dit boek te gaan lezen. Ik ben er erg benieuwd naar en het schijnt ook een grappig boek te zijn.

 

1q84 is het ijzingwekkend spannende verhaal van Aomame en Tengo. Op het eerste gezicht hebben zij niets met elkaar te maken, maar gaandeweg wordt duidelijk dat hun paden elkaar heel vroeger ooit gekruist moeten hebben, en het zit er even duidelijk in dat dit weer gaat gebeuren. Maar hoe? Met een duizelingwekkende vaart voert Haruki Murakami de lezer mee door parallelle werelden, langs hotelkamers in Tokyo, gewelddadige sekten, nachtclubs en een geheimzinnige jonge vrouw met een wel heel bijzondere afwijking. Over de schrijver van deze boeken heb ik veel positieve recensies gelezen en gehoord. Dus ben benieuwd naar zijn boeken geworden. Het is een genre wat ik niet snel zou uitzoeken, maar de recensies maken mij er nieuwsgierig naar.

 

Lang voordat immigratie van moslims in Nederland een hot issue werd, probeerde Joris Luyendijk het omgekeerde: integreren in een islamitisch land. Hij schreef zich in aan de Universiteit van Caïro en leefde een jaar lang tussen Egyptische leeftijdgenoten. Luyendijk sprak met hen over liefde, islam, het Westen, seks, democratie, homo’s, joden, fundamentalisme, emancipatie en de zin van het bestaan. 

Dit waren alle boeken die momenteel bij mij op de wishlist staan. Misschien heb je er wat nieuwe boeken tussen zien staan. Naar welk boek ben jij het meest nieuwsgierig geworden?

 

 

 

 

 

 

 

Instagram
Pinterest
Pinterest
Mail
Tagged , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge