Vluchttas

Vluchttas.

Je krijgt van de Verloskundige een lijstje met wat je in je tas moet hebben zitten voor als je naar het ziekenhuis moet gaan tijdens de bevalling. Ook vind je op internet verschillende lijstjes waar je gebruik van kunt maken.

Wat zit er in mijn vluchttas voor de bevalling in het ziekenhuis? Ik ga jullie de inhoud van mijn vluchttas, of eigenlijk vluchtkoffertje, laten zien die ik meeneem naar het ziekenhuis voor de bevalling. Thuis heb je wel alles bij de hand, voor een bevalling in het ziekenhuis moet je alles meenemen qua persoonlijke verzorging, kleding en benodigdheden voor jezelf en de baby.

Geen probleem, dat doe je in de zogenaamde vluchttas die je zodra je hoogzwanger bent klaar zet om stand-by te hebben staan zodra de bevalling lijkt te beginnen. In mijn vluchtkoffer zitten producten voor mezelf en voor de baby.

Het koffertje dat we meenemen is niet zo groot. Bij mijn dochter had ik veelste veel mee. Ik was na de bevalling de zelfde dag weer thuis, maar had ongeveer voor een week aan spullen meegenomen. Dat doe ik nu anders. Als ik meer nodig heb kan mijn vriend altijd nog heen en weer rijden om het aan te vullen.

In het bovenste vakje heb ik de nodige papieren zitten:

 • –          Paspoort en verzekeringspas
 • –          Een bel lijstje (nummer kraamzorg en evt. voor geboortekaartje)
 • –          Fototoestel
 • –          Muziek
 • –          Wat eten (Marsjes en dextro energie)
 • –          Oplader voor mijn telefoon

In het grote vak.

Voor mij:

 • –          Een bevallingsshirt
 • –          Een pyjamajasje voor eventuele overnachting
 • –          Ondergoed
 • –          Een setje makkelijke kleding voor naar huis ( joggingbroek, shirt en vest)
 • –          Warme sokken
 • –          Bh
 • –          Toilettas met Shampoo, douchegel, deodorant, tandenpasta en haarborstel. Make-up laat ik thuis.

Voor de Baby:

 • –          Het geboortepakje. Hierover  later een apart artikel.
 • –          Een reserve pakje.
 • –          Sokjes
 • –          2 rompertjes
 • –          2 mutsjes. Een blauwe en een roze.
 • –          Een warme omslagdoek

Verder staat er op het lijstje dat je een autostoeltje mee moet nemen en een muntje voor een rolstoeltje.

Ik kwam een tip tegen om het geboortepakje in een apart zakje te doen. Soms ben je er om wat voor reden niet helemaal bij om dit pakje aan te wijzen. Nu zit het bij elkaar en heeft je baby straks het pakje aan wat jij hebt uitgekozen!

Laat je ervaringen, tips en ideetjes zeker achter bij de reacties, wie weet kan je mij of andere zwangere dames er mee helpen.

Follow my blog with Bloglovin

Instagram
Pinterest
Pinterest
Mail
Tagged , ,

2 gedachten over “Vluchttas

 1. Bij m’neerste bevalling had ik bijna een hutkoffer aan spullen bij me. Omdat ik in een ziekenhuis beviel waar m’n man niet mocht blijven slapen was dit helemaal niet nodig geweest. M’n man ging dus de tweede keer met een lijstje voor spullen naar huis om mijn minimaal ingepakte koffer bij te vullen.
  Ik las laatst een tip die ik eerder had willen lezen. Een extra tasje, voor alle cadeautjes die je krijgt, is geen overbodige luxe

  1. Dat is inderdaad ook een erg handige tip. Vooral als je al weet dat je voor een wat langere tijd in het ziekenhuis moet verblijven. Kun je thuis alles leuk opnieuw bekijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge